Menu

.      

Vana-Laitsnas tähistati vabariigi 95. aastapäeva suure peoga

Alūksne Sõjahaudade Hooldajate Liidu juhataja Uldis Veldre.  Foto: Võrumaa TeatajaPIDU NAABERRIIGIS • Lätimaal Vana-Laitsnas (Veclaicene) tähistati reedel Eesti Vabariigi 95. aastapäeva suurejoonelise peoga. Kui varem oli Vana-Laitsnas vabariigi aastapäeval toimunud 23 aastat järjest mälestusmiiting Vabadussõja-aegse eesti sõduri haua juures, siis nüüd oli aastapäeva tähistamine esimest korda Korneti rahvamajas. Haud kaevati läinud sügisel lahti ja säilmed on kavas ümber matta.


Lätlaste jaoks on Eesti Vabadussõda väga südamelähedane, kuna eestlaste eeskujul loodi Lätis esimesed sõjalised üksused, mis hakkasid võitlema Läti vabaduse eest. Lätlased ja eestlased pidasid ühiseid lahinguid, mis viisid lõpuks mõlema riigi vabaduseni.

Hetk vabariigi 95. aastapäeva tähistamisest reedel Korneti rahvamajas.     Foto: Võrumaa Teataja
Aastapäevapeol oli traditsiooniliselt kohal Alūksne Sõjahaudade Hooldajate Liidu juhataja Uldis Veldre, kes varem organiseeris mälestusmiitinguid tundmatu sõduri haua juures. Kontsertaktuse programmi juhatas Hopast (Apest) pärit eesti naine Liiga-Maija Senina.


Aastapäevale pühendatud kontsertprogrammis astusid üles Alūksne riikliku gümnaasiumi puhkpilliorkester, Veclaicene meesansambel, rahvuslike relvajõudude Alūksne jalaväekooli kursandid, Alūksne muusikakooli, Alūksne keskkooli ning Ziemeri ja Jaunlaicene põhikoolide õpilased-õpetajad, Ape noorkotkad, Misso ning Krabi põhikoolide õpilased-õpetajad, Läti maakaitse, Eesti Kaitseliit ja piiriäärsete omavalitsuste esindajad.

PILDIGALERII

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD