Menu

.      

Kreutzwaldi pargis valitseb pimedus

Esmaspäeva õhtul valitses Kreutzwaldi pargis pilkane pimedus.    Foto: KADRI NAGELVALGUSTUS • Pärast Võru Katariina allee valgustuse valmimist eelmise aasta sügisel on seal siranud mitukümmend lambipirni. Valgustamas mida? Samas on lambivalgus silmale päris ere, mis tekitab kahtlust, et kas tegu pole valgusreostusega. Valgusreostuseks nimetatakse läbimõtlemata paigaldatud või asjata põlevat laternat või valgusreklaami.


Alleel kaunis õhtupimeduses ja lumesäras jalutada ei saa, sest tänavale on ette pandud aed ja tee on lükkamata. Tekib küsimus, et milleks on vaja raha ja energiat raisata, eriti veel, kui kõik on saanud kätte viimase elektriarve ning näinud hinnatõusu? Märkimist väärib veel, et Kreutzwaldi park on öösel täelikult valgustamata ja vandaalidele avatud. Kui võrulasel on soov õhtul minna koeraga jalutama, siis Katariina alleel ta seda teha ei saa, sest seal on küll valge ja turvaline, aga teed pole. Kreutzwaldi pargis on küll sisse lükatud mõned teerajad, aga valgustus puudub täielikult ja võimatu on näha, kuhu astud.

Võru Katariina alleel on eelmise aasta sügisest siranud mitukümmend lambipirni. Samas on lambivalgus silmale päris ere, mis tekitab kahtlust, et kas tegu pole valgusreostusega.	    Foto: ANDREI JAVNAŠAN
Linnavalitsuselt uurides saime vastuseks, et Katariina alleele rajatud valgus vastab Eesti teevalgustuse standardi nõuetele ja on mõeldud lisaks alleele ka tänavate valgustamiseks.
Alleel ei saa jalutada, kuna tegu on ehitusjärgus oleva objektiga ja avatakse linnaelanikele pärast selle valmimist. Kreutzwaldi park peaks olema valgustatud, vastasel juhul on tegemist rikkega, millest saab teada anda, helistades ööpäevaringsele heakorratelefonile 744 4459.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD