Menu

.      

Möödunud nädalavahetusel toimusid Võrus 12. Eestimaa talimängud

Aitäh kõikidele võrukatele linnast ja vallast, haanjakatele, rõugekatele, urvastekatele, vastseliinakatele, aga ka abijõududele, kes andsid oma panuse talimängude õnnestumiseks ning mille kõige krooniks tuli võit koju! Palju õnne Võru vallale ja Haanja vallale kolmandate kohtade puhul. Esimene siis suurte valdade, teine väikeste vadade arvestuses.	  Foto: Külli LeolaSPORDIMÄNGUD • Möödunud nädalavahetusel oli Võru linn ja selle ümbrus täis erinevaid sportlasi. Toimusid 12. Eestimaa talimängud. Võistluskohad olid Võru, Haanja, Rõuge, Kütiorg, Adrenalin Arena, Parksepa, Puiga, Väimela, Andsumäe spordibaasid. Mängud avati reedel, 1. märtsil Võru spordikeskuse staadionil ning lõpetati pühapäeval, 3. märtsil spordikeskuse pallisaalis.

Kuus aastat kogemusi


Meenutame korraks neid mänge, mis on Võrus varemalt maha peetud. Nimelt on Võrumaal üleriigilisi talimänge korraldatud kuus korda. Esimesed toimusid 1965. aastal. Toonane kangelane oli Laur Lukin, kes võitis mõlemad individuaaldistantsid ja oli ka võiduka Võru teatemeeskonna koosseisus.


Viis aastat hiljem, s.o 1970. aastal toimusid teised talispordimängud. Võrulastest tulid võitjateks Ats Aniott meeste kahevõistluses, Ivar Noorkikas suusahüpetes, hilisem Eesti kaitseminister Enn Tupp võidutses laskesuusatamise 20 kilomeetri distantsil ja ka teatesõidus koos Rein Põldoja ja Uuno Ruusiga.


Kolmandat korda koguneti 1975. aastal maatalimängudele. Mängude üheks suursündmuseks oli Andsumäe suusahüppetrampliini esimese järgu, 35meetrise trampliini avamine. Naiste 3 x 5 kilomeetri teatesuusatamises võidutses Võru võistkond koosseisus Helve Läve, Karin Laine, Helve Saarepuu ja Külli Mäesoo.

 

 

 

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD