Menu

.      

Lõuna-Eesti armsaim koer saab tänu lahketele annetajatele operatsioonile

Mehis  FOTO: Võrumaa TeatajaLÕIKUSED TULEKUL • Läinud aastal Võrumaa Teataja koerakonkursil Lõuna-Eesti armsaimaks koeraks valitud kolmeaastane bernhardiin Mehis Sõmerpalust, kes on kimpus raskete, silmadele vajuvate laugudega, mis on ta peaaegu pimedaks teinud, sai lahkete annetajate abiga kokku 1000 eurot ja võib nüüd rahuliku südamega maaülikooli operatsioonile minna.

Mehise perenaine Aune Vunder on rõõmus, ent pisut ka murelik. Pere käis oma suure ja sõbraliku bernhardiiniga 4. aprillil Tartus konsultatsioonil ning seal selgus, et operatsioon tuleb raskem, kui alguses arvati. Nimelt on Mehisel vaja üleliigset nahka lõigata suisa kolmest kohast: turja pealt ja sellele lisaks veel nii ülemistelt kui ka alumistelt laugudelt. Seega tuleb Mehisele teha lausa kolm operatsiooni. „Naersime, et totaal-ne muutumine,” leiab perenaine keerulises olukorras ka midagi lõbusat.

„Mul oli alguses suur ehmatus, et nii palju vaja talle teha,” tunnistab perenaine. Õnneks ei kujuta kirurgiline sekkumine Mehise elule ja tervisele ohtu. Koera asutakse üleliigsest nahast vabastama 23. aprillil ja ta peab pärast lõikust üheks ööks kliinikusse jälgimisele jääma.


Kogu raha võib ära minna

Lõuna-Eesti koera operatsioonile aitamise kampaania oli edukas. Vunderite pere sai lahketelt annetajatelt ühtekokku 1000 eurot, mis on poole rohkem, kui algselt küsiti. Kuna Mehise operatsioon tuleb raskem, kui arvati, siis võib arvata, et kogu summa kulub ka ära.

Lõikus ise läheb maksma 500 eurot, kuid sellega koera ravimise kulud ei piirdu. Juba on Mehisele Aune Vunderi sõnul peale pandud ravimid ning kulunud on ka bensiinile Sõmerpalust Tartus asuvasse maaülikooli ja tagasi. Lisaks sellele tuleb koer pärast operatsiooni veel üheks ööks kliinikusse jälgimisele jätta ja see maksab 45 eurot. Operatsioonijärgsed ravimid, arstile näitamas käimine ja niitide väljavõtmine veel takkaotsa. Kõige eest tuleb maksta ja nii võibki juhtuda, et annetustega kogutud 1000 eurot kulub kõik ära ja varjupaigale annetamine, mis alguses meeles mõlkus, tuleb unustada.

„Piinlik kohe, aga võib juhtuda, et järgi ei jäägi midagi,” ütleb Aune Vunder ning tunnistab, et oli ka annetajaid, kes panid talle südamele, et soovivad annetada justnimelt Mehise jaoks ja mitte kellelegi teisele.

Et keegi Mehise operatsioonis ja annetajate raha õigesse kohta minekus ei kahtleks, teeb Võrumaa Teataja Mehisest pärast operatsiooni ka kindlasti veel loo.

Veel kord suur tänu kõikidele annetajatele! Tänu teile saab Mehis terveks!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD