Menu

.      

Maasikad on kasvuhoones juba korjeküpsed

Mustingu pere saab kasvuhoonest juba maasikaid.    Foto: JOOSEP AADERMARJAD • Tänavu sai Aare Mustingu pere esimesed kasvuhoonemaasikad umbes 10. aprilli paiku. Maasikaid kasvatatakse selles peres juba kümme aastat. Proovitud on mitmeid sorte ja pidama jäädud Hollandi sordi „Darzelecti” juurde. Sort annab küll pisut vähem marju kui mõni teine, kuid marjad on magusad. Taimed tuuakse Hollandist iga aasta veebruaris tillukestena ja istutatakse spetsiaalselt selleks ette valmistatud turbakottidesse. Suures kasvuhoones on 3000 maasikataime.
Kõik kasvuhoones alates soojast, niiskusest, õhuringlusest ja paljust muust vajab hoolsat jälgimist, muidu on haigused kohe kallal.


Foto: JOOSEP AADERNagu öeldud, tuuakse igal aastal uued maasikataimed, kuid vanad võib istutada ka avamaale. Nad kannavad ka seal vähemalt oma pere jaoks magusaid marju. Ent nende õige kasvukoht on siiski kasvumaja. Kasvuhoone maasikahooaeg on kohe-kohe käes, see peaks emadepäeva ajal olema.


Täna läheb Mustingu pere maasikatega Tallinnasse. Kuidas seal müüa saab, pole veel päris kindel, aga tagasi pole marju kunagi toodud. Olgu öeldud, et Osulas elavate maasikakasvatajate marjad ongi orienteeritud Tallinna rahvale, sest marjad on varajased, hõrgud ja väga kallid. Võrulased neid niikuinii osta ei jõua. Muidugi ei öelnud perenaine hinda, kuid arvestades seda, et kasvuhoonemaasikate puhul ei maksta toetust, siis on maasikate omahind kõrge ja müügihind veelgi kõrgem.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD