Menu

.      

Kagu-Eesti saadikute kütuseaktsiisi seaduse muudatusettepanek ei läinud läbi

Riigikogu saadikute kevadel toimunud väljasõiduistung Koidula piirijaamas, kus oli koos tolliametnikega muu hulgas arutusel auto kütusepaagis oleva kütuse maksustamine.   Foto: Võrumaa TeatajaSEADUSEMUUDATUSE MITTETOETAMINE • Kagu-Eesti ja Setomaa parlamendirühmade ettepanek võimaldada seadusega tuua väljastpoolt Euroopa Liitu kütust maksuvabalt kaks korda kuus ei läinud Riigikogus läbi. Muudatusettepanekute kõrvalelükkamine tähendab, et kehtima jääb valitsuse ettepanek lubada maksuvabalt tuua kütusepaagis kütust üks kord kuus.

Juba esmaspäeval toimunud Riigikogu rahanduskomisjoni istungil ei leidnud toetust ükski seaduseelnõu muudatusettepanek. Rahanduskomisjoni liikme Inara Luigase sõnul näitab selline areng, et valitsus ei tagane oma ettepanekust ja lubab täispaagiga tulla Venemaalt vaid korra kuus, seda ka vene turistidele. „Eks elu näitab, kas selline võte parandab kohalike tanklate käivet ja tõstab elatustaset,” märkis Luigas.

Kolmapäeval, kui muudatusettepanek oli Riigikogu saalis hääletusel, lahkusid hääletamise ajaks kõik Kagu-Eesti koalitsioonisaadikud istungisaalist.

„Kagu-Eesti ja Setomaa saadikurühmadesse kuuluvad Riigikogu liikmed esitasid eelnõule ühise parandusettepaneku, mis oleks võimaldanud inimestel tuua Venemaalt Eestisse aktsiisivabalt enda tarbeks kütust senise ühe korra asemel kaks korda kuus,” kommenteeris toimunut Inara Luigas, „kui aga hääletamiseks läks, olid koalitsioonisaadikud saalist kadunud kui tina tuhka. See lugu on nii kahetsusväärne kui ka pentsik.” Luigas lisas, et näiteks Lätti tohib standardses kütusepaagis tuua maksuvabalt kütust neli korda ühe kuu jooksul.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD