Menu

.      

Võru linnapeaks esitatakse Anti Allas

Võru linna uus linnapea Anti Allas (pildil vasakul) koos erakonnakaaslase Raigo Jahuga läinud nädala keskel Võru kesklinnas linlasi agiteerimas.   Foto: Võrumaa TeatajaKOALITSIOONILEPING • Võru võimupööre on sammukese lähemale jõudnud. Valimisööst saati koalitsioonikõnelusi pidanud Sotsiaaldemokraadid, Keskerakond ja valimisliit Võru Väärib Võimekust ehk VVV kirjutasid eile õhtul koalitsioonilepingule alla. Linnapeaks saab Anti Allas, volikogu esimeheks Tõnu Jõgi.

Sotsid said Võru linna volikokku kuus, Keskerakond kolm ja VVV kaks kohta ning see on piisav, et võim Reformierakonnalt ja IRLilt ära võtta.

Valimistel kõige rohkem ehk 479 häält võtnud sotside linnapeakandidaat Anti Allas avaldas reede hommikul, et jagatud on kolm kohta: linnapeaks saab tema, volikogu esimeheks Tõnu Jõgi VVVst ja aseesimeheks Anneli Ott Keskerakonnast. Küsimusele, kes saavad abilinnapeadeks, vastas Allas, et need kohad pole veel lõplikult paigas. „Otsustasime, et mõtleme selle rahulikult läbi ja anname teada, kui asjad paigas,” ütles ta. Ka ei ole selge, mitu abilinnapead sotside, Keskerakonna ja VVV linnavalitsusse kokku tuleb.

Kas läbirääkimised olid ka rasked? „Tegelikult oli nii, et meie valijatele antud lubadused kattusid, suuri sisulisi vaidlusi ei olnud,” vastas Allas. „Kuid linna rahalisi võimalusi arvestades pidid kompromisse tegema kõik osapooled.”

Munski andis sisse protesti

Koalitsioonilepingu allkirjastamine tähendab esialgu siiski vaid seda, et Sotsiaaldemokraadid, Keskerakond ja VVV on omavahel ühises linnavalitsemises kokku leppinud.

VIDEO:

Intervjuu Anti Allasega peale koalitsioonileppe sõlmimist
Võru linnapeaks saab sotsiaaldemokraat Anti Allas
Intervjuu Tõnu Jõgiga peale koalitsioonileppe sõlmimist

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD