Menu

.      

Käesoleval nädalal algab Võrus tänavavalgustite ehitus

Pildil olevale Luha tänavale Koreli ja Pika tänava vahel vaatamata tihedast kasutusest niipea veel valgustust ei tule, mistõttu tuleb inimestel seal pimedal ajal taskulampi kasutada.    Foto: Võrumaa TeatajaVALGUSTUS • Alates käesolevast nädalast algab Võrus kauaoodatud tänavavalgustite ehitus, lubas reedel Võru linna hooldusettevõtte OÜ Taristuhaldus juht Andres Visnapuu.

Visnapuu ütles, et Võrus alustatakse valgustite ehitamist Kreutzwaldi tänavast. Esialgu pannakse postidele ajutised valgustid, sest uued LED-valgustid peaks saabuma alles käesoleva aasta lõpus või järgmise alguses. Valgustite ehitust venitas riigihangete protsess, mis jõudis alles nüüdseks lõpule.

Esimeses etapis ehitab Võrus OÜ Kagu Elekter valgustuse välja kogu kesklinna piirkonnas, teises ja kolmandas etapis ehitab Liitva ja Kubja linnaosades valgustuse välja AS Leonhard Weiss Energy.

Visnapuu sõnul on Võru esimene linn neist seitsmest Eesti väikelinnast, kus valgustuse ehitustööd alguse saavad.

Praeguseni pimeda, aga tiheda kasutusega Luha tänava kohta ütles Visnapuu, et seal on kavas rajada nii valgustus kui ka kergliiklustee, aga lähiajal see ei toimu. Ta avaldas lootust, et Luha tänaval saab kasutada praegustest valgustitest vabanevaid poste. Luha tänavat ei saanud Visnapuu sõnul praegusesse projekti kaasata, kuna tegemist oli olemasoleva valgustuse kaasajastamise, mitte uue ehitusega.

Teine lõik, mis Visnapuu väitel vajab linnas valgustamist, on Petseri tänava pikenduse osa, kus liigub palju jalakäijaid.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD