Menu

.      

Võru linn ehitab kõik tänavad kahesuunaliseks

Abilinnapea Kersti Kõosaar ja linnavolikogu esimees Erki Saarman eile Kõosaare kabinetis tänavate kahesuunaliseks muutmist tutvustamas. Foto: Võrumaa TeatajaTÄNAVAKORRALDUS • Vaatamata paljude inimeste vastuseisule kavatseb Võru linnavalitsus ehitada kõik tänavad kahesuunaliseks. Kahesuunaliseks on kavas ehitada suveks Kreutzwaldi tänava remondi ajaks linna peatänav Jüri tänav, samuti Tartu ja Paju tänavad. Jüri ja Vabaduse tänavate ristmikule tulevad valgusfoorid ning Jüri ja Räpina maantee ristile ringristmik.


Jüri ja Vabaduse tänava plaan. Jalakäijatele on kavas korraldada eraldi fooritsükkel, kus jalakäijad saavad liikuda kogu ristmiku ulatuses nagu varem Tallinnas Kaubamaja  ristmikul. Foto: Võrumaa Teataja„Juulikuuks peaks olema kahesuunaline Jüri tänav valmis,” ütles eile Võru linnavolikogu esimees Erki Saarman. „Meil Euroopas on traditsiooniks parempoolne kahesuunaline liiklus,” põhjendas ta tänavate kahesuunaliseks muutmist. Kui esialgu oli kavandatud kahesuunalisena ainult Jüri tänav, siis nüüd on kavas muuta korraldust Tartu ja Paju tänavatel. Kui seda tehakse, on Võru linnas kõik tänavad kahesuunalised.


  Jüri ja Paju tänavate ning Räpina maantee ringristmiku plaan. Foto: Võrumaa TeatajaVõru tänavate kahesuunaliseks ehitamise hange kuulutatakse koheselt välja ning Jüri ja Kreutzwaldi tänavat hakatakse uuendama paralleelselt. Kreutzwaldi tänava remont algab Roosi tänava poolsest otsast juba märtsikuus ja kesklinna piirkonda jõutakse suvel, mil Jüri tänav peaks olema kahes suunas sõidetav. Kreutzwaldi tänava soojatrassi ehitus algab kütteperioodi lõpus, täpsemalt 15. maist ja see peaks olema valmis 15. septembriks.

{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD