Menu

.      

Jüri tänav kahesuunaliseks või siiski mitte?

Võru linna juhtide otsus linna läbiv peatänav kahesuunaliseks muuta on põrkunud paljude inimeste vihasele vastuseisule, ent kaks sõidusuunda peaks muutma liiklust sujuvamaks ning Kreutzwaldi tänavat ei saa remontida ilma Jüri tänavat kahesuunaliseks muutmata.

Võru linnavolikogu ja linnavalitsus on otsustanud remontida tänavuse suve jooksul linna teise peatänava, Kreutzwaldi tänava. See on loomulik otsus, sest Kreutzwaldi tänava praegune seis ei kannata mingit kriitikat. Tänava kehva olukorra tõttu eelistavad paljud autojuhid kasutada Jüri tänavat, seda just linnast Tartu poole väljuval suunal. Kreutzwaldi tänava remont peaks oluliselt vähendama koormust Jüri tänavale.

Linnarahvale kergenduseks on Jüri tänava kahesuunaliseks muutmine esialgu ajutine lahendus vähemalt selleks ajaks, kui Kreutzwaldi tänav on remondis. Ühe tänava remont suurendab kahtlemata koormust teisele peatänavale ja ajutiselt võib koormus Jüri tänaval olla küllalt suur. Ühelt poolt on see probleemiks tänava ületamisel, ent teiselt poolt kavandab linnavalitsus valgusfoori paigaldamist Jüri ja Vabaduse tänava ristmikule. Jüri tänava ja Räpina maantee ristumiskohta on kavas rajada ringristmik. Selliseid ristmikke on viimasel ajal Eesti väikelinnadesse rajatud kümneid ja need on aidanud liiklust sujuvamaks muuta. Ringristmik ei sobi neile, kes tahavad linnast öisel ajal nii-öelda 100ga läbi sõita, aga sellised uljaspead saavad kiiruskatseid edaspidi mujal korraldada kui linnatänavatel.

Jüri tänava avamine muudab lihtsamaks linna külastajate elu, kes praegu on suunatud Tartu ja Kreutzwaldi tänava kaudu linnast välja ning kellest paljud leiavad end Võru kesklinna asemel kas Kubjalt või Rõugest. Külaliste linna sisseaitamine peaks omakorda parandama kesklinna piirkonnas asuvate äride ja teenindusettevõtete tegevust. Kui kaks suunda end ei õigusta, võiks linna külastajaid silmas pidades edaspidi kaaluda Jüri tänava ühesuunaliseks muutmist Tartu poolt linna siseneval suunal.

{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD