Menu

.      

Pea lõhki maksumaksja raha eest

Võru linn sai möödunud aastal 127 000 maksumaksja euro eest remonditud Võru linna sauna, aga see on kasutamiskõlbmatu, sest inimesed kukuvad järgemööda oma päid lõhki.

Libe põrand on kahtlemata häbilugu, eriti kui arvestada, et vanad nõukogudeaegsed kahhelplaadid ei olnud libedad ja mingeid probleeme saunaskäimisega ei olnud. Nüüd on kaasaegsed plaadid aga nii libedad, et inimesed kukuvad üksteise järel, nii et kiirabi on sauna juures tihe külaline.

Põhilised kukkujad on naised, keda teenindatakse saunas teisel korrusel. Üheks põhjuseks, miks naistel on libe, on asjaolu, et teiselt korruselt ei jookse vesi piisavalt kiiresti ära. Seetõttu on põrandal vahetevahel kümnesentimeetrine veekiht, nii et paras on saunas käia kummikutega.
Põrandaplaatide libedus pole Võrus uus asi, sest Kubija spaa maadleb selle probleemiga juba aastaid. Läinud suvel vahetati seal plaadid välja, aga inimesed kaebavad ikka libedust.

Saunapidajad soovitavad küll saunas kanda plätusid, aga kogemus ütleb, et plätud võivad seebiveega kaetud pinnal olla veel libedamad ja ettearvamatumad kui paljad jalad.

Praegust olukorda saunas võib naljana võtta, aga kui Võrumaa Teataja toimetust külastas vanem naisterahvas, kes näitas oma värsket peahaava, mis oli saadud kukkumisel sauna libedal põrandal, siis oli asi naljast kaugel. See oli üpris kurb ja õudne vaatepilt. Naine palus härdalt Võrumaa Teataja toimetust midagi sel teemal ette võtta, sest paljud Võru elanikud on loobunud saunateenuse kasutamisest just libeda põranda tõttu.

Võru linnavalitsus kui sauna omanik peaks midagi sauna põranda libeduse vastu kiiresti ette võtma. Vastasel korral võib linnavalitsus hakata saama kahjunõudeid linna kodanikelt, kes on oma pead lõhki kukkunud. Kahjud tuleb hüvitada sarnaselt linnatänavate aukudega, kui mõni autoomanik seal oma auto katki sõidab. Need nõuded tuleb lõpuks kinni maksta maksumaksjal, kes on juba niigi sauna remondi eest tasunud. Praegu näib asi nii hull, et tasub kaaluda kasutuskõlbmatu sauna sulgemist.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD