Menu

.      

Seebine saunapõrand võib ohtlikuks osutuda

Foto: Aigar NagelSAUN • Paar nädalat tagasi käis toimetuses vanem naisterahvas, Võru linna pensionär koos tõendiga Võru haiglast, et talle oli tehtud linnasaunas kukkumise tagajärjel saadud peahaavale õmblus. Naine rääkis, et oli kukkunud sauna pesuruumi libedal põrandal ja nii õnnetult, et lõi pea vastu põrandat ära. Naine näitas ühtlasi peas kukla piirkonnas asuvat haava.

Saunapõrandale pandud odavatelt (libedatelt) plaatidelt kokku hoitud raha hinnaks on traumad, mille hinda ei julge vist keegi välja öelda.	   Foto: KÄRT REBANENaine rääkis, et on olnud pidev sauna külastaja juba aastaid, aga sellist asja nagu nüüd pole kunagi varem olnud. Varem oli põrandal väike nõukogudeaegne tume kahhelkivi ja see polnud libe. Nüüd on saunas käimine täiesti võimatu: põrand ujub, kuna vesi ei voola ära ning põrandad on nii libedad, et astuda ei saa. Tema teada on palju vanemad inimesed seetõttu loobunud saunas käimisest. Sauna juurde on pidevalt kiirabi väljakutseid. Naine on ise pealt näinud, kuidas üks teine naine kukkus ja viidi kiirabiga haiglasse. Oma nime ei tahtnud ta avalikustada.

Hoone number 13 Paju tänaval …

Kas mitte linnasauna aadress ei mängi rolli, et kogu aeg on midagi lahti? Mitukümmend aastat tagasi tsiviilkaitse eesmärgil Võrru Paju tänavale ehitatud sauna ei võetud algusest peale omaks. Kõigepealt oli peamiseks probleemiks elektrikeris ja kehv ventilatsioon. Aga häda andis parandada sellega, et töötas ka Mäe tänava saun, kus kõik toimis.

Mingil hetkel saadi aru, et elektrikerisest tuleb lahti saada ja tehti õige puuküttega keris. Ventilatsiooniprobleem jäi. Võttis veel palju aastaid, kui enne 2013. aasta sügisesi valimisi saun renoveeriti. Ventilatsiooniprobleem jäi, lisandus libedate põrandate probleem.

Ettevaatlikuks teeb, et see oli sauna renoveerimise esimene etapp. Kui teine etapp toob praegusele kahele probleemile kolmanda lisaks, siis...

Äkki on hädad selles, et saun kannab numbrit 13? Sauna aadressiks on Paju 13, kuid siseneda tuleb sauna Lepa tänavalt!? Ummamuudu värk, mida oskavad ehk seletada instituudi inimesed.

See on otsene vihje, et linna tuleks ehitada uus saun, mis ei asuks hoones, mis kannab numbrit 13.

Mujal maailmas on ehitatud maju, millel ei ole 13. korrust, lennukites ei ole 13. kohta jne.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD