Menu

.      

Mida kordonile kingiti?

Piusa kordon sai eile pidulikul avamisel külalistelt põnevaid kingitusi. Muu hulgas kingiti kordonile riigilipp, linnumaja, kohvimasin, kordoni makett, koerakuju „Purõja pini”, supikauss leivaga, pühendusega tahvel, kell, kobras ja seinapilt. Millised olid külaliste tervituskõned?

Siseminister Hanno Pehvkur: „Meil on traditsiooniks kinkida uute majade valmimisel Eesti Vabariigi riigilipp. Ehitajale on meie poolt kingituseks ja peenema näputöö harjutamiseks väike kokkupandav linnumaja.”

Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv: „Mul on teile üks hästi suur kingitus. Ja mis see Kohv ikka muud oskab kinkida, kui ühe kohvimasina.”

Ehitusfirma AS Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink: „Piusa on maailmakaardil oma liivaga. Meie kingituseks on kordoni makett, mille põhjas on Piusa liiva. Liiva saate siia ise juurde pudistada, et maja seisaks ka tulevikus kindlatel alustel.”

Võrumaa Äriklubi juhatuse liige Aigar Pindmaa: „Tahame üle anda keraamilise koerakuju „Purõja pini”, kes valvaks, et Eesti piir oleks kaitstud.”

Meremäe vallavanem Rein Järvelill: „Oleme kolleegid, sest ka Meremäe valla elanikud kaitsevad oma kohalolekuga Eesti riigi piiri. Kingime teile ühe Piusa jõe ääres valmistatud supikausi ja kohalikust viljast leiva.”

Võru maavanem Andres Kõiv: „Kingime Võrumaa kutsehariduskeskuse ja kompetentsikeskuse Tsenter koostööna valminud puidust plaadi Võrumaa kaheksanurkmärgiga ja lausega „Sadagu vai saibit, mi riigipiir om kimmäs.” Kui kaugemalt tööle võetud inimene siin imelikku keelt kuuleb ja imestab, siis teadku, et siin pole tegemist mitte välismaalaste vaid pärismaalastega.”

Võrumaa kaitseliidu malevapealik Urmas Vahter: „Anname teile üle ajaloolise Võrumaa maleva sümboolikaga kella. See ei ole lihtsalt ajanäitaja, vaid näitab sümboolselt, et elame ühes ajas ja ajame ühte asja. Ja kui on häda käes, siis teate, kust abi saada.”

Põlva maavanem Ulla Preden: „Kingime naabrile Põlva maakonna tunnuslooma kopra, kes on oma olemuselt töökas ja tubli loom.”

Kaitsepolitsei: „Meie kingime väikese pildi. Valmivatel hoonetel on sageli probleemiks, et need on  alguses kõledad ja seinad on tühjad.”

ARVAMUS