Menu

.      

Juba teist korda saame kaasa elada Ajujahis osalevale Võrumaa meeskonnale

Täna õhtul kell 21.40 läheb ETV eetrisse „Ajujaht 2017” selle kevade esimene saade. Sel hooajal on kavas kaheksa episoodi, mille alguses asub võistlustulle sada meeskonda. Avasaates näeb vaataja, mis sai saatuslikuks neile, kellele edasipääsuuks suletuks jäi.

Mullu sügisel esitati Ajujahile 309 ideed. Kõikidest ideedest pärineb 121 info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, 47 tööstuse ja disaini, 40 turismi- ja teenusmajanduse, 36 sotsiaalse ettevõtluse, 28 tervise ja biomeditsiini, 20 loomemajanduse ning 17 energeetika ja keskkonna valdkonnast.

Enamik ideedest tuli Tallinnast või Harjumaalt ehk siis 106 ja 78 ideed. Tartumaalt esitati 58, Pärnumaalt 16, Võrumaalt 6, Saaremaalt 5, Ida-Virumaalt 4, Jõgevamaalt 4, Järvamaalt 4, Läänemaalt 4, Raplamaalt 4, Viljandimaalt 4, Valgamaalt 3, Lääne-Virumaalt 2 ja Põlvamaalt 2 ideed. Hiidlased ei esitanud ühtki ideed.

Ideevõistlusest on välja langenud 209 tööd. Saja parima seas on ka Võrumaalt Rõugest pärit ettevõtmine Woodprint. Mullu esindas Võrumaad Lauri Semevsky Veneeriumi töö halukaarik, millega küttepuid riidast mugavalt kamina või ahju kõrvale toimetada.

Puiduga on seotud ka Woodprindi idee, kuid siin kohtuvad foto ja puit ning idee taga on Grethe Rõõm, Taavi Karu ja Martin Mark. Kohe selgub, millised ideed valitakse 30 parima sekka, siis jääb võistlustulle juba ainult seitse säravamat.

Ajujahi tänavunegi auhinnafond on 60 000 eurot. Peale selle paneb Kodanikuühiskonna Sihtkapital koostöös SEB Pangaga välja kuni 10 000 euro suuruse eriauhinna parimale sotsiaalsele ettevõttele. Ajujahi hooaja võitja selgub otsesaates 25. mail.

ARVAMUS