Menu

.      

Hetkeolukord: „Venelased mängivad jääplatsil hokit, lääneliitlastel on seljas iluuisutamistrikoo!?” *

  • Kirjutas Kalev Annom

Hetkeolukord: „Venelased mängivad jääplatsil hokit, lääneliitlastel on seljas iluuisutamistrikoo!?” *

• Täna algab tiigriaasta •

KALEVI ALT VÄLJA NR 27 > Selle aasta esimeses Võrumaa Teatajas oli rubriigis „Kalevi alt välja nr 24” jutuks, et uuel aastal võiks mõtelda, et töötaks neli päeva nädalas!?

Kirjutis leidis elavat vastukaja. Valdavalt oldi selle poolt, et võiks tõesti kaaluda võimalust töötada neli päeva nädalas juba kas või selle pärast, et viiepäevane töönädal pärineb vene ajast, kehtestati umbes pool sajandit tagasi.

Veel märgiti ära, et mitmel pool Euroopas on seda katsetatud ja tulemused on positiivsed. Miks siis ka mitte Eesti, kes me tahame olla eesrindlik väikeriik, tiigrihüppe kogemusega. Täna, 1. veebruaril algav graatsilise musta veetiigri aasta peaks meid julgustama edasi liikuma.

Tiigriaasta

Tiigri päevad mööduvad puhates. Öö on töötegemise (kõhutäitmise ) aeg.

Eilsesse päeva tõi meid läbi segaduste pragmaatiline metallpühvel. Aga edasi?

Tiigriaastal 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 ja 2022 sündinud inimesi peetakse julgeteks ja kindlameelseteks. Et tiiger on sõltumatu, siis peaksime nii-öelda pärast tiigrihüpet hoogsalt ja eesmärgistatult edasi liikuma.

Tiigrihüpe võib ulatuda väga kaugele ja samal ajal ka kõrgele. See on seda märkimisväärsem, et tiiger võib kaaluda kuni veerand tonni. Tiiger suudab arendada kiirust kuni 65 kilomeetrit tunnis.

Meie oleme takerdunud hübriidpuntrasse ja erinevatesse kriisidesse. Kui praegu paluda kellelgi järjestada kriisid pingeritta, siis seda vist ei suuda keegi. Kõik on oluline, kõik on kobaras. Õhus on sõda ja viirus. Energiakriis ja rohepöörde alustamine valest otsast, kuid keegi pole süüdi. Keskkonnaminister püüab kuldkalakese ja selle asemel, et paluda kalakesel täita kolm soovi, satuvad rohelised paanikasse. Kõigele lisaks ka lumetorm, halvatud liiklus, elektrikatkestused. Transpordiamet tunnistab mitmendat korda, et ei saa hakkama ja soovitab mitte liigelda. Kümned autod lumevangis. Tippude tipuks pesukaru peitmine keskkonnaameti ametnike voli eest!? Uskumatu pühvliaasta lõpp.

Must veetiiger ja värvid

Vesi seostub tundlikkuse ja loomingulisusega, avatusega. Vesi suudab mängulise kergusega võtta ükskõik millise kuju, kui ta kuhugi valada. Samas on vesi üüratult tugev loodusjõud, mis valitseb jääna poolustel ja ehitab jääsildu ja jääteid üle vee.
Vesi on see, mis suudab alistada isegi tule ning voolata äärmise paindlikkusega ümber takistuste, ise samal ajal muutumata. Vee-elemendi värvid on must ja tumesinine.

Veetiigriaasta õnnevärvid on ka punane, roheline ja kollane.

Emotsioonid

Enneolematu on, et tiigriaastal tuleb raha teie juurde suhteliselt kergelt. Siiski tasub halvemateks aegadeks kõrvale panna. Eriti head rahateenimise kuud on september ja november.

Algab õige aeg tervisliku eluviisiga alustamiseks. Väga paslik on juua puhast vett ja leida sobiv viis treenimiseks.

Hea enesetunne paneb päevale punkti ja tagab rahuliku une, mis viib uude päeva, mis algab rõõmsa ärkamisega.

Väljapuhanuna päeva alustades oskate tabada toetavaid õnnevärve, teha õigeid otsuseid ja kohtuda heatahtlike kaaslastega.Olla rõõmsalt vaba!

* *

Tiigriaasta algas täna, 1. veebruaril 2022. aastal kell 7.47 ja lõpeb 21. jaanuaril 2023 kell 22.54. Käesolev kirjutis on kirjutatud pühvliaasta viimasel päeval, kuid ilmub tiigriaasta esimesel päeval. Mis tähendab, et selles loos on nii pühvli kui ka tiigri mõjutusi.

* Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk

Kalev Annom FOTO: Gretehe Rõõm

ARVAMUS