Menu

.      

Kaitseväe meedikud tõttavad vaktsineerimisel appi

  • Kirjutas BNS

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik FOTO: Aigar Nagel

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik palus vaktsineerimistempo tõstmiseks kaitseministeeriumilt abi - kuigi läbirääkimised veel kestavad, on kaitseministeerium nõus saatma oma meedikud maakondadesse vaktsineerima, kirjutab Postimees. 

Minister märkis, et viimastel nädalatel ​on Covid-19 epidemioloogiline olukord halvenenud ja nakkuse levik kiirelt laienenud: 29. nädalal lisandus 645 uut Covid-19 juhtu, mis on eelneva nädalaga võrreldes 72-protsendine kasv.

Kiik ütles, et elanikkonna vaktsineerimine on tõhus ennetusmeede, et epideemia jätkuvat levimist ja tervishoiusüsteemi ülekoormust vältida. «Seetõttu on elanikkonna vaktsineerimisega hõlmatuse võimalikult kiire suurendamine oluline,» tõdes Kiik ja lisas, et haiglavõrgu haiglate ja perearstide ressurss on praegu osas Eesti piirkondades ebapiisav ning arstid pikast epideemiast kurnatud.

Seega tahaks sotsiaalministeerium kaitseväe tervishoiuteenuse osutajaid rakendada madala hõlmatusega piirkondades, eelkõige Harjumaal, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Läänemaal, Võru- ja Valgamaal.

«Neis piirkondades tuleks korraldada ajutised vaktsineerimispunktid, kus teostatakse nii esimese kui teise vaktsiinidoosi manustamine,» märkis Kiik. «Üks punkt peaks olema mehitatud vähemalt kolme tervishoiutöötajaga ning kahe abilisega ajavahemikus augustist kuni oktoobri lõpuni,» tõi Kiik välja.

«Saame kinnitada, et oleme valmis kaitseväe meedikud vaktsineerimise kiirendamiseks appi saatma ja oleme saanud vastavasisulise ametiabi taotluse,» vastas kaitseministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni osakonnajuhataja asetäitja Roland Murof.

Appi saadetavate meedikute hulk selgub sel nädalal. Kaitseväel on vaktsineerimisõigusega meedikuid üle 70.

Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer kinnitas, et tõesti pöörduti kaitsejõudude poole ning praegu täpsustatakse, milliste ressurssidega nad saavad aidata. «Ametlikku vastust veel ei ole, seega ei ole ka veel täpsemaid plaane teinud,» täiendas Seer.

«Tõenäolisemad asukohad, kus kaitseväe meedikud saavad vaktsineerimisel õla alla panna, on Harju- ja Võrumaa,» ütles Murof. Ka Kaitseliit saab abistada vaktsineerimiskeskuste juures. Eelkõige pakkuda toetavat tegevust, suunamise ja registreerimisega. Seni on Kaitseliidu vabatahtlikud abistanud Tallinna, Tartu ja Pärnu regioonis. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD