Menu

.      

Vastseliina koolimaja seinte sodija jäigi tabamata

  • Kirjutas BNS

Vastseliina gümnaasiumi välisfassaadile tekkisid öö vastu kooliaasta algust inetud väljendid ja kritseldused. Fotod: AIGAR NAGEL

Vastseliina gümnaasiumi fassaadi sodimine eelmisel aastal tõi kaasa kriminaalmenetluse, mis on aga praeguseks lõpetatud, kuna teo toimepanijat kindlaks teha ei õnnestunud, kirjutab Tartu Postimees.

Koolihoone välisseinte sodimine avastati mullu tarkusepäeval, mistõttu algas 1. september kooliperele kurvalt. «Tänane hommik koolis on kurb, meie koolimaja fassaad on soditud, see on rünnak meie kõikide vastu,» teatas Vastseliina gümnaasium toona ühismeedias.

Välisseinu oli suures ulatuses soditud tumeda aerosoolvärviga ning rohkelt oli lisaks suvalistele joontele kirjutatud ka ebatsensuurseid loosungeid.

Kool kutsus kõiki õpilasi, vanemaid ja kogukonnaliikmeid üles märkama ja tegema koostööd süüdlaste leidmisel. Kuna fassaadi oli sodimisega rikutud ja tekitatud sellega 10 840 euro suurune kahju, hakkas politsei juhtunu täpsemaid üksikasju ning teo toimepanijat välja selgitama kriminaalmenetluses.

Kuna kohtueelses menetluses ei õnnestunud aga prokuratuuri teatel teo toimepanijat tuvastada ja täiendavaid tõendeid teo kohta ei olnud võimalik koguda, otsustas prokurör kriminaalmenetluse tänavu talvel lõpetada. Kriminaalmenetluse lõpetamine on jõustunud, sõnas prokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius.

Ta lisas, et kui politseile või prokuratuurile laekub uut infot, mis võimaldab teo toimepanija tuvastada, siis uuendab prokurör kriminaalmenetlust ja uurimine jätkub.

«Ma ei soovi seda teemat enam kommenteerida,» ütles Vastseliina gümnaasiumi direktor Kristi Pettai. «Saan vaid öelda, et nüüdseks oleme palju investeerinud turvalisuse tagamiseks.»

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD