Menu

.      

Võru paneb enamuse Nursipalu valurahast tähtajalisele hoiusele

  • Kirjutas BNS

 FOTO: Aigar Nagel

Võru linnavolikogu otsustas kolmapäeval, et linn paneb riigilt Nursipalu harjutusvälja eest saadud 3 miljoni euro suurusest valurahast 2 miljonit kuni järgmise aasta 1. detsembrini tähtajalisele hoiusele, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

"See on Nursipalu raha, mida meil enne järgmist aastat vaja ei lähe," ütles Võru linnapea Kalvi Kõva. "Ma arvan, et teised omavalitsused teevad sellega alguses samamoodi."

Volikogult oli selle tähtajaliseks hoiustamiseks tarvis eraldi luba põhjusel, et hoiuse kestvus ületab ühe kalendriaasta piirid. "Muidu ei oleks pidanud volikogu eraldi otsust tegema. Meil seisab raha ka üleöö deposiitidel, aga see hoius läheb üle kalendriaasta," selgitas Kõva.

Võru sai Nursipalu harjutusvälja eest riigilt valuraha kokku 3 miljonit eurot, millest hoiusele paigutab linn 2 miljonit. Miljon eurot kulub linnapea sõnul tõenäoliselt käibevahendina erinevate kohustuste täitmiseks, milleks muidu tuleks pangast käibekrediiti võtta.

Millise protsendiga 2 miljonit hoiusele läheb, pole Kõva sõnul veel teada, kuid tõenäoliselt jääb see kuhugi 4,5 protsendi kanti. Nursipalu harjutusvälja laiendamise eest saadud 3 miljonit eurot on Võru linnal kavas kasutada lasteaia Punamütsike uue hoone ehitamiseks.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD