Menu

.      

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on visiidil Eestis

  • Kirjutas BNS

Kohtumine Ukraina riigipeaga Kiievis 22.02.2022 FOTO: Mattias Tammet

Neljapäeval on Eestis visiidil Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi. Ta kohtub president Alar Karise, riigikogu esimehe Lauri Hussari ja peaminister Kaja Kallasega ning peab kõne riigikogu ees.

Kohtumistel räägitakse Venemaa agressioonisõja edasisest tõrjumisest ning selleks vajalikust pikaajalisest, püsivast ja tulemuslikust toest Ukrainale.

„Demokraatlikud riigid on teinud palju, et Ukrainat aidata, kuid meil tuleb teha ühiselt rohkem, et Ukraina võidaks ja agressor kaotaks. Siis on lootus, et see jääb Euroopas viimaseks sõjaliseks agressiooniks, kus keegi tahab oma naabrile rakettide, droonide ja kahuritega dikteerida, milliseid poliitilisi valikuid tohib teha,“ ütles Eesti riigipea Alar Karis.

Presidentide kohtumise järel teevad Volodõmõr Zelenskõi ja Alar Karis pressiavaldused ja annavad pressikonverentsi, mida saab jälgida veebiülekande vahendusel. Samuti on võimalik veebiülekande kaudu saada osa Ukraina presidendi ja Eesti peaministri meediakohtumisest.

Ukraina riigipea kõne riigikogus kannab üle Eesti Rahvusringhääling ning seda on ka võimalik jälgida veebiülekandest riigikogu kodulehel. 


Kell 13.05 algavat Kallase ja Zelenskõi ühist pressikonverentsi on võimalik jälgida:

eesti keeles https://www.youtube.com/watch?v=3JsrVxl1JAM

inglise keeles https://www.youtube.com/watch?v=4UvhloTQU60

ukraina keeles https://www.youtube.com/watch?v=6YR8cfx_OJ0

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD