Menu

.      

Lätlased Võrumaa Teataja toimetuses

Vasakult: Aluksne turismiinfokeskuse turismiinfo spetsialist Inguna Dovgane, Veclaicene valla turismikoordinaator Janis Prangels ja Võrumaa Teataja müügijuht kesknädalal Võrumaa Teataja toimetuses.   Foto: VÕRUMAA TEATAJATURISMIKOOSTÖÖ • Kesknädalal külastasid Võrumaa Teataja toimetust Aluksne turismiinfokeskuse turismiinfo spetsialist Inguna Dovgane ja Veclaicene valla turismikoordinaator Janis Prangels. Kokkusaamise eesmärk oli teada saada, kui palju naaber naabrit tunneb. Selgus, et viimatine tihedam naabritel külaskäik jääb aega, kui käigus oli autobaasi liinibuss Võru–Aluksne–Võru. Pärast seda tuli paraku tükk tühja maad ja esimeseks pääsukeseks oli Asunduse bussifirma, mis avas liini neli-viis aastat tagasi ja kus buss sõitis Aluksne vahet üks kord nädalas laupäeviti. Paraku oli sõitjate vähesus see, mis sundis liini kinni panema. Mis edasi?


Kesknädalal otsustati, et alustame seekord naabrite tutvustamist infovahenduse tasandilt ja liigume siis samm-sammult edasi. Küllap on võrulastel huvitav teada ja miks mitte ka kohapeal oma silmaga vaatamas käia, milline näeb välja lätlaste Liigo (jaanipäev) või näiteks Aluksne järve angerjapäev, miks mitte heita pilk peale väiketootjate päevale Ziemeris … Lähiajal anname Võrumaa Teataja lugejaile täpsema ja põhjalikuma ülevaate naabrite suvistest tegemistest.


Algatuseks üleskutse (väike)bussijuhtidele, kes oleksid huvitatud niinimetatud tšarterreiside tegemisest Võru ja Aluksne vahel. Andke oma soovist ja mõtetest toimetusele teada e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.! Bussifirma Asunduse juhataja Henno Kõrbe ütles, et kui on sõitasoovijaid, leiab ka bussid ja juhid. Samas meenutab Henno Kõrbe, kui krõbedad olid aastaid tagasi Aluksne bussijaama teenuste hinnad …


„Encyclopedia of world populatsions” toob huvitava näite Võru ja Aluksne kaugusest, märkides ära, et näiteks suurel kümnekonna kilomeetri kõrgusel lendaval reisilennukil kulub vahemaa (linnulennult 29 miili/46 kilomeetrit) läbimiseks kolm minutit. Autoga sõites tuleb arvestada 55-60 kilomeetriga ja tunnise sõiduga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD