Menu

.      

Abituriendid alustasid eile lõpueksameid kirjandiga

Antsla gümnaasiumi abituriendid eile hommikul kooli saalis lõpukirjandit kirjutamas. Foto: Võrumaa TeatajaEKSAMIRALLI ALGAS • Gümnaasiumide lõpetajad alustasid eile hommikul üle terve Eesti oma lõpueksameid esimese riigieksami, kirjaliku eesti keele eksamiga, mis sisaldab endas nii lõpukirjandit kui ka etteantud tekstist arusaamise harjutust.


Eesti keele eksam uuel kujul toimub endise lõpukirjandi asemel juba teist aastat. Kaheosalise eksami eesmärk on kontrollida lõpetajate funktsionaalset kirjaoskust, kus õpilane peab oskama ühtviisi nii teksti mõista kui ka teksti abil oma mõtteid edastada.

 


Antsla gümnaasiumis oli eile riigieksamit tegemas 33 lõpetajat, neist 16 neidu ja 17 noormeest. Kahe lõpuklassi õpilased olid korraga kooli saalis ja eksamit oli teiste seas jälgimas kooli direktor Heinar Kool. Eksami ajal oli kooli saalis haudvaikus ja treppidel olid valves nooremate klasside õpilased, kes hoolitsesid, et kõrvalised isikud eksami ajal saali ei pääseks. Eksami aeg oli kuus tundi, kella 10–16.

20 PÄEVA ENIMLOETUD