Menu

.      

Raske mootorrattaõnnetus Võrus

Õnnetuse läbi teinud mootorratas  Foto: Lõuna PrefektuurAVARII ❯ Kolmapäeva õhtul toimus Võru linnas Tartu tänaval sadakond meetrit enne linna piiri raske mootorrattaõnnetus, kus juht viidi vigastustega Tartusse Maarjamõisa haiglasse.

Politsei teatel kaotas mootorratast Honda juhtinud 23aastane Virgo lauges kurvis kaherattalise üle kontrolli, sõitis teepiirdesse ja kukkus sõiduteele. Võru politseinikud selgitasid, et õnnetuspaigal oli tee värskelt pinnatud ja kuna mootorrattur muutunud teeoludega ei arvestanud, sattus Honda libisemisse.

Mootorrattaga juhtunud liiklusõnnetused lõppevad sagedasti raskete tagajärgedega ja sellelgi puhul tuvastati Virgol sedavõrd rasked vigastused, et juht viidi sündmuspaigalt kohe haiglasse operatsioonile. Võrus asuv Lõuna-Eesti haigla ei soovinud vigastusi täpsemalt kommenteerida, märkides vaid, et vigastatu viidi edasi kõrgema kategooria haiglasse ehk Tartu ülikooli kliinikumi.

Õnnetuse läbi teinud mootorratas  Foto: Lõuna PrefektuurLõuna prefektuuri avariiteenistuse vanem Kaido Iste ütles, et kaherattaliste puhul tuleb ohutute sõiduvõtete kõrval erilist tähelepanu pöörata just teeoludele, sest nende muutumine eeldab juhilt ka sõiduvõtete muutmist. Lisaks peaks sõitma minnes arvestama, et vähegi vihmasema ilma ajal muutuvad eriti libedaks kaevukaaned ja teekattemärgised. „Loodetavasti teadvustavad mootorratturid, kui kaitsetud nad rattasadulas tegelikult on. Kui sõiduautos kaitseb inimest turvavöö, õhkpadjad, masina metalne konstruktsioon ja muu turvavarustus, siis rattur saab loota ohuolukorras vaid oskuslikele sõiduvõtetele, kogemusele ning korralikule kaitseriietusele. Mootorratta juhtimise iseärasused vajavad sisseharjutamist, sest autokoolid ei vormi päevapealt algajast ratturist sõiduküpset professionaali,” selgitas avariiteenistuse vanem.

Möödunud aastal sai üle Eesti liikluses vigastada 60 ja hukkus kaks mootorratturit.

20 PÄEVA ENIMLOETUD