Menu

.      

Martin Leok võitis Eesti ja Balti meistrivõistluste etapi

Aigar Leoki kukkumine enduro ekstreemkatsel Tartu kesklinnas.    Foto: Markku PesonenVÕIT • Sõmerpalu motosõitja Martin Leok võitis nädalavahetusel Tartus ja Võrtsjärve ääres Rannu vallas peetud Eesti ja Balti enduro meistrivõistluste etapi nii omas klassis kui ka üldarvestuses. Eesti edukaim endurosõitja, Martini vend Aigar katkestas.

Kokku oli Võrtsjärve endurol stardis 139 osalejat, mis on Võrtsjärve enduro osalejate rekord. Kohal olid nii Läti, Leedu, Soome kui ka Venemaa endurosportlased.

„Martin sõitis stabiilselt, ilma eksimusteta,” seletas poja võitu isa Aivar Leok. Tema väitel on tänu Aigari edule tulnud endurosse palju uusi võistlejaid ja neid tuleb üha juurde. Martinil ja Aigaril läheb praegu enduros kolmas hooaeg. Kõigepealt hakkas selle alaga tegelema Aigar, kes meelitas ära ka venna Martini.


Martin Leok Tartu endurorajal. Foto: Aivar LeokVõrtsjärve endurol oli Aigar Leok avapäeva kiireim, võites ühtlasi ka klassi Enduro 3. Päeva teise aja sõitis välja Enduro 1 klassi võitja Miko Mellin Soomest ja kolmanda aja klassi Enduro 2 võitja Martin Leok.


Teisel päeval pidi Aigar Leok sõidu katki jätma tehnilistel põhjustel pärast kolmandat katset, päeva parima aja sõitis välja Martin Leok, kes oli klassi Enduro 2 võitja, edestades 23 sekundiga Toomas Triisat, kes oli teine nii Enduro 2 klassis kui ka üldarvestuses. Neli sekundit Triisast aeglasem oli Enduro 1 võitja Miko Mellin. Enduro 2 klassis sai Leoki ja Triisa järel kolmanda koha soomlane Markus Michelsson. Enduro 1 klassis kuulusid teine ja kolmas koht samadele meestele, kellele ka päev varem – Joni Kaivolainenile ja Kim Teikarile. Enduro 3 klassi võidu sai Urmas Põldma, teine oli Tõnu Kallast ja kolmas peakorraldaja Riho Kollist isiklikult.


Laupäeval ja pühapäeval sõidetud Võrtsjärve enduro ja sellele eelnenud reedel Tartu kesklinnas sõidetud enduro proloog käivitasid koduse endurohooaja. Suvise Sõmerpalu motokrossivõistluse korraldaja Aivar Leok ütles, et kavatseb sel aastal tuua enduroraja Sõmerpallu, et tutvustada seda ala Võrumaa rahvale. Sõmerpalu krossi tõmbenumbriks on traditsiooniliselt sääreväristajate ehk „Säärude” sõit, mille puhuks lõi Aivar Leok tänavuseks aastaks „Säärude laulu”, mis on saanud Youtube’i keskkonnas mõne päevaga juba pool tuhat vaatajat. Laul tuleb Sõmerpalu esmaesitlusele enne „Säärude” starti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD