Menu

.      

Vaprad lapsevanemad rühivad oma unistuse poole ehk Waldorflasteaia saamislugu

Rõõmsameelne seltskond, keda võib lausa pereks kutsuda, üksmeeles ilu tegemas.   Foto: KADRI NAGELViimati kirjutasime Võrumaa Teatajas waldorflasteaiast umbes pool aastat tagasi, kus lootust lasteaia valmimisest varjutasid pisut tumedamad pilved ja avamine tundus lükkuvat järjest kaugemale. Praeguseks on eestvedajate meel rõõmus ning au ja uhkus välja kuulutada uudis, et lasteaia ruumid on leitud, õpetajad olemas ning laste nimekiri pikeneb iga päevaga. Uurisime lasteaia loomise eestvedajatelt Pille Sõrmuselt ja Mari Peetsalult, mis on viimasel ajal nende tegemistes toimunud.

Mis on muutunud viimase poole aasta jooksul Võru waldorflasteaia rajamises? Kuhu olete edasi jõudnud?


Mari Peetsalu ja Pille Sõrmus: Viimase poole aasta jooksul oleme astunud pika sammu lasteaia avamisele lähemale. Kui seni keskendusime lasteaiale kohta otsides Võru linnale kui maakonna keskusele, siis praeguseks oleme jõudnud linnast veidi välja – Võru valda. Vallas on meid vastu võetud väga toetavalt ja hetkel käivad läbirääkimised ruumide kasutuslepingu sõlmimiseks.Töökate käte valmistatud kaunid lilleõied, mis ootavad veel viimase lihvi andmist. Foto: KADRI NAGEL


Rõõmsad saame olla ka kokkulepete üle kasvatajatega. Meie seltsi waldorflasteaeda on pedagoogilise poole pealt lubanud tulla vedama kogenud waldorfpedagoog Heli Kudu, kellel on lastega töötamise kogemust juba üle 20 aasta. Heli on olnud ka üks Põlva külje all tegutseva Rosma waldorflasteaia rajajatest. Rosmal ongi seni olnud meile lähim samalaadne lasteaed, mis on kasvava eduga töötanud juba aastaid.  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD