Menu

.      

„Kui sa ei tee nii, nagu erakond ütleb, lähed sa Galojani teed!”

Sisekähmlus Eesti juhtivas Reformierakonnas toob välja poliitika tõelise pale ja näitab, et erakonna endise liikme Anna-Maria Galojani ristilöömine ei olnud juhuslik.

Nii nagu kirjutas eilse Postimehe avaveerus peatoimetaja Anvar Samost ning nagu ütles eile pressikonverentsil Reformierakonna üks alustalasid, Euroopa Parlamendi saadik ja juhatuse liige Kristiina Ojuland, käib erakonna sisevalimistel häältega manipuleerimine.

Ojuland ütles eile hommikul Eesti Televisiooni hommikutelevisiooni saates otse, et lisaks Lääne-Virumaale on erakonna sisevalimistel häältega manipuleerimine toimunud Võrumaal. Enne seda olid erakonna esindajad andnud teada, et rikkumisi sisevalimistel esines ainult Lääne-Virumaal. Ojuland ütles eile pärastlõunal korraldatud pressikonverentsil ajakirjanike poole pöördudes: „Aga ma arvan, teie seas on palju inimesi, kes on valmis tuvastama, et ka teistes maakondades, nii Viljandimaal, Jõgevamaal ja mujal, on osalenud valimistel inimesed, kes selleks õigust ei omanud.”

Ojuland viitas tõsistele rikkumistele Reformi-erakonna siseelus, millest, nagu kirjutab Samost, pole keegi julgenud avalikult rääkida ja kuivõrd keegi avalikult rääkida ei julge, siis pole ükski ajakirjanik tahtnud sel teemal kirjutada. Pole ime, sest ajakirjanikud on poliitikutelt laviinina kaela sadanud kohtuasjadega ära hirmutatud. Samamoodi on ära hirmutatud Reformierakonna liikmed. Ojuland tõi eile näite, kuidas erakonna piirkondade divisjoni juht Raimo Nebokat ütles Lääne-Viru piirkonna arendusjuhile Taimi Samblikule telefoni teel, et erakonnal on vaja Ojulandi pead ja kui Samblik ei tee nii, nagu erakond ütleb, läheb ta Galojani teed.

Olukorras, kus Reformierakonna liikmed ei julge rääkida, mis valitsuserakonnas tegelikult toimub, ja ajakirjanikud ei julge sellest kirjutada, elab kogu Eesti jätkuvalt olukorras, kus juhid teevad seda, mida heaks arvavad, ning valijatel puudub informatsioon toimuva kohta. Täpselt samasugune oli olukord Nõukogude Liidus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD