Menu

.      

Maksu- ja tolliamet puistas Vastseliina laadal koduõlle müüjaid

Laadamelu nautis ligikaudu 20 000 inimestKONTROLL • Maksu- ja tolliameti töötajaid kontrollisid nädalavahetusel toimunud „Maarahva laadal” Vastseliinas koduõlle müüjaid ning tuvastasid viis ebaseaduslikku müüjat.

„Maksu- ja tolliametnikud kontrollisid Vastseliina laadal alkoholimüügiks vajalike lubade olemasolu,” kirjeldas toimunut maksu- ja tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas, „kokku tuvastati viis ebaseadusliku koduõlle müüjat ja üks isik, kes müüs kanget alkoholi vastavat luba omamata, nimelt oli luba antud kuni 22 kraadi kange alkoholi müügiks.”

Kuivõrd eesmärk ei olnud karistamine, vaid teavitus- ja ennetustöö, siis sel korral kedagi ei trahvitud. Koduõlle müügiks luba mitteomavatel isikutel paluti asjad kokku pakkida ja ebaseaduslik tegevus lõpetada.

Maksu- ja tolliamet tuletab inimestele meelde, et loata müüdava alkoholi puhul on tegemist kontrollimata vedelikuga, mille mõju elule ning tervisele on teadmata.

Loata müüdava alkoholi korral on tegemist ka ebaausa konkurentsiga nende tootjate ja müüjate suhtes, kes on vajalikud investeeringud teinud ja load hankinud.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD