Menu

.      

Aluksne angerjafestivali külastas palju eestlasi

Kalapüügi parim sai auhinnaks angerja. Foto: MAARJA ROONTipphetkel seisis angerjamüüja auto juures järjekorras ligi 100 inimest.  Pika ootamisega õppisid Lätis käinud lõunaeestlased ühe lätikeelse sõna veel juurde ja teavad nüüd, et „zuši” on „angerjas”. Foto: MAARJA ROONNAABRID • Laupäeval, 22. juunil toimus Aluksnes esimest korda angerjafestival. Nii sai jaanipäeva eel Lätis nautida laadamelu, mekkida kodukalja ja angerjasuppi, panna õllevaatide tõstmise ning köieveoga proovile oma rammu, näha-kuulda läti rahvatantse ja -laule ning niisama lõunanaabrite tegemisi uudistada. Aluksne linnavalitsuse hinnangul külastas üritust umbes 2000 inimest, nende hulgas ka arvukalt eestlasi.


Angerjasöömise võistlus. Foto: MAARJA ROON„Siin on nii palju eestlasi!” imestas festivali sissekäigu juures õnneloosipileteid müüv neiu naerul näoga. Angerjafestivalil kuulis läbisegi nii läti, eesti, vene kui ka inglise keelt.


„Kuidas Eestis ka elu on?” küsis üks lätlane vene keeles seltskonnalt, kes rääkisid omavahel võru keeles. „Normaalne,” vastasid nood, eestlastele omaselt võõraga rääkides kidakeelseks jäädes.

{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD