Menu

.      

Moodsa aja moodne probleem – arvutimängude sõltuvus

„Püha kolmainsus”: krõpsud, karastusjook ja arvutimäng – ühe miinusena näevad arstid arvutimängude puhul füüsilist mandumist ning ülekaalulisuse teket, mida põhjustab lisaks istuvale eluviisile ka ebatervislik toitumine.       Foto: AIVO RAIDMAUURIMUS • Võrumaa kutsehariduskeskuse infotehnoloogiatudengi Riina Lepanurme lõputööst selgus, et suurel osal arvutisõpradest on probleeme arvutimängusõltuvusega.


Uurimistöö valimiks oli 212 inimest vanuses 15–35 eluaastat ja inimesed said portaalidesse Digi, Hinnavaatlus ning arvutimängu Counter Strike foorumitesse postitatud küsitlusele vastata. Autor saatis küsimustiku täitmiseks ka Võru noortekeskuse grupile ja Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilasesinduse Facebooki lehele, kust igaüks võis seda edasi „jagada”.


Riina Lepanurme sõnul oli töö teema valiku puhul määrav asjaolu, et noored sageli ei teadusta endale, kui kiiresti kaob arvutimänge mängides ajataju ja tekib sõltuvus. „Liigne mängimine ongi tänapäeva ühiskonnas suur ja süvenev probleem,” lisas ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD