Menu

.      

Riia lennujaam – avastamata pärl

Vaade Riia lennujaama väljuvate lendude saali. Foto: Võrumaa TeatajaLENDAMINE • Võru inimeste jaoks on Tallinna lennujaama kõrval täiesti arvestatav alternatiiv lendamiseks Riia lennujaam RIX, kuhu mööda maanteed on Võru linnast 234 km ja sõiduaeg kolm tundi. Võrdluseks, Tallinna lennujaama on Võrust 249 km.


Võrreldes Tallinna teega on Riia tee palju rahulikum, seda vähemalt esimesed sadakond kilomeetrit mööda Riia–Pihkva maanteed. Tee on praktiliselt tühi ning saab rahulikult ja närveerimata sõita. Võrreldes Tallinna–Tartu hullumeelse maanteega erineb see nagu öö ja päev. Mis peamine, Riia–Pihkva tee peal pole ühtegi sõitjaid ähvardavat kiiruskaamerat.

Nurgake Riia lennujaama ootealast.    Foto: Võrumaa Teataja
Lennujaam ise asub küllalt linna keskuse ligidal, sinna jõudmiseks tuleb sõita kesklinnas üle silla, nii nagu sõites Jurmalasse, ja siis minna otse, mitte keerata Jurmala peale paremale. Autoga sõites lennujaama ümbruses parkimise probleeme pole ja pikaajaliseks parkimiseks pakutakse tariifi kolm eurot ööpäeva eest. Olgu möödaminnes öeldud, et Tallinna lennujaamas maksab ööpäev parkimist kümme eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD