Menu

.      

Linnavalitsus lahendab maahõivamise uue detailplaneeringuga

Sellel 2011. aasta suvel tehtud kaardirakenduse Google Street View kujutiselt on näha, et juba kaks aastat tagasi oli Võru linnale kuuluv maa Kalmuse 16 ja Kalmuse 18 kinnistute vahel hõivatud, sinna oli rajatud kapitaalne aed ja muid ehitisi. Repro: Google Street ViewKUMMALINE PROBLEEMILAHENDUS • Võru linnavalitsus otsustas Taara linnaosa omavoliliste maahõivajate küsimuse lahendada uue detailplaneeringuga, mis tähendab, et omavoliliselt linna maale ehitatud rajatised jäävad alles.


Võru linnavalitsus algatas 19. juunil korraldusega nr 318 Taara tänava ja Kalmuse 16a kinnistu vahelise ala detailplaneeringu koostamise. Kalmuse 16a on seesama krunt, mis sai kuulsaks möödunud aasta kevadel, kui tuli ilmsiks, et selle hõivasid omal volil Kalmuse 16 ja Kalmuse 18 elanikud Indrek Klampe ja Meelis Raam.

  Maa-ameti  kaardirakenduse pildilt on näha, kuidas Kalmuse 16 ja Kalmuse 18 vahele peaks jääma linna vaba krunt, mida saab kasutada näiteks tuletõrje veevõtuks ja krundi olemasolu lihtsustab ka muul moel veekogu äärde pääsemist.  Repro: Maa-ameti kaardirakendus
Enne uue planeeringu algatamist proovis linn möödunud aastal sundida Klampet ja Raami omavoliliselt püstitatud rajatisi linna maalt ära koristama.

„Linnavalitsus saatis välja kirjad Koreli oja ranna ja kalda ehituskeeluvööndis olevate rajatiste eemaldamiseks 30 kalendripäeva jooksul,” ütles abilinnapea Kristjan Võrno möödunud aasta maikuu lõpus.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD