Vana-Antsla kooli vilistlased pidasid kooli peiesid

Vana-Antsla kooli lõpetajad ühispildil. Foto: INNO TÄHISMAAKOOLI LÕPP • Laupäeval kogunes ligi 500 Vana-Antsla kutsekooli lõpetajat kooli ühiselamu ja söökla vahelisele haljasalale, et seal kooli 85. aastapäeva tähistada ning pidada peiepidu. Seoses kooli kinnipanekuga tänavu kevadel pandi kooli endise peamaja, Vana-Antsla mõisa peahoone paraadukse juurde sümboolne pärg ja mälestusküünlad.


Pärast leinatseremooniat liiguti edasi kooli ühiselamu ja söökla vahelisele muruplatsile, kus anti üle meened kooli endistele juhtidele ning õpetajatele. Ühtlasi tutvustati kooli ajalugu käsitlevat raamatut „Meie aastad Vana-Antslas”, mida müüdi hinnaga 30 eurot tükk ja mis läks nagu soe sai.

Comments  
  0
Tõesti oli kole vaadata seda meie armast kooli. Tore,et ka raamat välja anti,ainult imelik tundub see,et meie XX kursusest ei ole juttu ega ühtegi pilti.Kurb!Kas siis tõesti ei leidnud kedagi,kes oleks vähemalt pildigi saatnud, meie armas Maria on ka surnud,kes ei oleks seda lasnud juhtuda.Keegi meist kohalolnuist ei teadnudki,et tehakse raamatut. Juhuslikult on aga mõnest isikust(mõtlen õpilasest) kohe mitmes kohas pildid.Siiski kõigile korraldajatele suur tänu!Ühispilti ei ole ka veel saanud?
  +1
Jüri,kuradi hea kokku sattumus.Palju tervisi sulle koolivend.Mina olen pärit Tõrvast,momendil elan Tartus.Meie tehnikum oli kõrgkooli tasemel.Koolis oli täiesti kõrgkooli tasemel õppe programm.Mis koolist on saanud,kuulsin, et olevat võimas raudaed ümber.Mis on saanud Tamula sööklast ja Trahterist,Trahteri paat olevat ikkagi seinal.Tervitusi kallis Võrumaa.Jüri.
  +3
Ega jah,ta suuremat asi kool ei olnud. Nõuka ajal olid põllul kartuli vakka lugeja.Nüüdsel ajal viska Diplom prügikasti.Mida sa seal haljasalal ikka enam vilistad.Kooliajal sai isegi komandandiga ja mõne õpetajaga joodud. Mida seal muruplatsil ikka enam lakkud.
  +3
Kui 500 vilistlast,ja 85 aastat Antsla kooli,teeb aasta kohta 5,88 vilistlast!
Väimela tehnikumi ei ole mõtet võrrelda Võru Kutseharidus Keskusega,Võru Tööstustehnikum on alati tasemel olnud.
Sinna kooli omal ajal kehva õppeedukusega õppurid löögile ei pääsenud,Võrus olid VGT ja WERMO tööandjateks.
  0
Kristelil on täiesti õigus.Mida sa tahad kui õppejõuks on sovhoosist sama kooli lõpetanud õppejõud.Kool oli lähedal ja aja saime lihtsalt surnuks lüüa. Nõukogude armeest naastes läksin EPA-sse.Seal oli palju tehnikumi lõpetanuid igalt poolt.Minul läks seal väga raskeks,siis sain alles aru mida tähendab surnuks löödud aeg.Kes olid lõpetanud Väimela nendega oli sama lugu.Põhja poolt ja ühesõnaga Õisud,Tihemetsad,nendel läks kuidagi libedamalt.Tahtsin vahepeal isegi kooli pooleli jätta,ei tea kuidas ma ära lõpetasin.Väga kahetsesin,et õppisin põllumajandus eriala.Tuli Eesti aeg peale,lõpetasin teise kõrgkooli erinevale alale.Nüüd olen pensionil ja mõtlen kuidas minu vanused peavad veel pensionini seitse aastat rügama.Tervist Teile kooliõed ja vennad,muud ei ole tarvis.
  0
Tere,kõigepealt vabandan,ma ei taha kedagi solvata,alahinnata ega näpuga näidata.Toon näite.Üle pika aja tuli külla ema õe tütar.Miks töö juurde, midugi ei sobi.Põhjus,ol kiire pidi ära sõitma.Teadsin,et meile on kahte töötajat tarvis ,teist lapsepuhkuse ajaks.Rääkisin,tule tööle,läksimegi sekretäri juurde.Segretär helistab ülemale,haridus rakenduslik kõrg Väimela,jutu lõpp.Huvitav,keda võetakse,järgmine pakalaureus,sama lugu.Kolmas,EPA, praegune EPÜ,huvitav, põllumajandus haridus võeti tööle.Teie kommentaar.Minu ema sõtsi raasukese tütard ei võetud isegi lihtsaks panga telleriks tööle.Öeldi,et teil on Väimela haridus,teised töötavad keskharidusega.Väga õige,minu ema sõtsiraasukese tütar töötabki Soome pangas Väimela haridusega lapioperaatorina.Tema õpib ja temast saab varsti SOOme panga asjaajaja.Tubli temast,ta väga kiidab,seal igasugused toetused ja lubaski jääda Soome.Kui siia siis ainult külla.Nõnda,mõtteainet Teile kallis Eesti rahvas.Kaunist suve.
  +1

Quoting edu.ee:

kas nüüd hakatakse Urvaste ja Krabi kooli lõpetanutele Väimela Ülikoolis Soome lapioperaatorite magistreid vormistama? :u :p :o



need tegelased õpivad edasi Urvastes, kuid kutsehariduskeskuse nimekirjas ikka. Lisa juurde veel Järve kooli omad Võrust. Muuseas, põhikooli baasil võttis Vana-Antsla vastu ju ehituse, talumajanduse ja lastehoiu erialal - ma mõtlen normaalseid noori. Neid erialasid Väimela ei võta vastu. Kool likvideeriti sisuliselt likvideerimise pärast või?!
  +2
edu.ee,Kas te veel ei teadnudki?Sealt ju tulevad rakenduslikuga.
  +4

Quoting troll:

ega Andrusele VIP kutset saadetud?



Unustasime ... oleks nii väga tahtnud tänada teda ja Eesti valitsust selle eest ...
  +5
kas nüüd hakatakse Urvaste ja Krabi kooli lõpetanutele Väimela Ülikoolis Soome lapioperaatorite magistreid vormistama? :u :p :o
  +4
Siin pole midagi imelikku,see on ju kõik loomulik.Võrumaa traktoristide kool Valgamaal Helmes on aastaid suletud.
  +2
ega Andrusele VIP kutset saadetud?
  +2
Kes lahkumiskõnet pidas?

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD