Menu

.      

Joobes juhtimine taas tõusuteel

Pildil on laupäeva hommikul Kivi tänaval autosid mõlkinud Audi, mille roolis olnud arvatavalt joobes mehe kohta ootab Võru politsei infot telefonil 110 või 786 8214 või e-postiaadressil varbo.maandi@politsei.ee. Foto: LÕUNA PREFEKTUURPROBLEEM • Vaatamata joobes juhtide arvu vähenemisele möödunud aastal Võrumaal, on see tänavu taas tõusuteel.

Joobes juhid on tõsiseks probleemiks tervele kogukonnale. Alles laupäeval tekitas Võrukivis elevust Audi 80, mille juht mõlkis ära kokku kuus tänava ääres seisnud autot. Kahjustada said Kivi tänavale pargitud kuus autot: Peugeot, VAZ, Opel Zafira, Toyota, Volkswagen ja Audi A4. Otsasõite teinud sõidukijuht lahkus pärast kahju tekitamist sündmuskohalt. Kuigi juhti otsib taga politsei, võib arvata, et tegemist oli järjekordse napsitanud roolikeerajaga.

Kohtus

Sel teisipäeval oli Võru kohtumajas kohtu all kolm joobeseisundis rooli tagant eemaldatud autojuhti. Päris kahju oli vaadata, kuidas 74aastane Varstu mees Heino pidi end poisikese kombel kohtus kaitsma, lubades raudkindlalt, et mitte midagi sellist enam ei juhtu. 8. juunil 1939 sündinud mees oli pühapäeval, 9. juunil tähistanud oma sünnipäeva ja läks esmaspäeval autoga sõitu. Samas Varstu asula vahel pidasid Tartu politsei inspektorid ta kinni ja mehel tuvastati 0,83promilline, kerge joove.

Heino ise rääkis, et oli võtnud eelmisel õhtul ja küllap oli hommikul alkoholi veel veres. Küllap oleks mehe jaoks kõik lihtsamalt lõppenud, aga tal oli möödunud aasta suvel määratud ühekuuline tingimisi vanglakaristus samuti joobes juhtimise eest. Nüüd sai Heino veel kolm kuud juurde ja kokku kogunes neljakuuline karistus, mille kohtunik Marju Persidskaja pööras täitmisele prokurör Meelis Juursoo ettepanekul 240 ühiskondlikult kasuliku töö tunni näol. Need tunnid tuleb ära teha kahe aasta jooksul. Lisaks peab mees tasuma 480 eurot sundraha ja 95 eurot kaitsja tasu, kokku ligi 600 eurot, mis tuleb ära tasuda ühe aasta jooksul. Juhtimisõigusest jäi mees ilma kolmeks kuuks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD