Menu

.      

Võrus tulemas võimas ohutusmess

Ohutuspäeva korraldamises osalevate asutuste esindajad teisipäeval Võru linnavolikogu saalis. Fotod: Võrumaa TeatajaMESS • Võru kesklinnas tuleb laupäeval senisest ulatuslikum ohutusalane mess, kus osalevad politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, maanteeameti, Punase Risti, noortekeskuse, raudteeohutuse, Võrumaa Autokooli ning Automaailma töötajad. Messi korraldab Võru linnavalitsus Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti–Läti–Vene piiriülese koostöö programmist rahastatud projekti „Estlatrus Traf-
fic” osana seoses rahvusvahelise kampaaniaga „Armasta elu”. Lisaks eri ametkondade väljapanekutele ja esitlustele toimuvad laupäeva õhtupoolikul Kesklinna koolis noorte autojuhtide töötoad, kus osalevad noored autojuhid Eestist, Lätist ja Venemaalt. Lisaks tulevad Eestisse Läti ja Venemaa politseinikud ning liiklusspetsialistid, et vahetada kogemusi.

Teisipäeval oli Võru volikogu saalis projektis osalevate ametkondade esindajate koosolek, mida juhatas Võru linnavalitsuse arendusnõunik Tiina Hallimäe. Lisaks osaleb linna poolt ürituse koordineerimises arendusspetsialist Marje Randver.

Koosolekul pandi paika messipäeva tegevused, mis on planeeritud Võru linna Vabaduse platsile, Kesklinna parki ja Lembitu tänavale.

Ohutuspäeva korraldamist juhivad linnavalitsuse arendusnõunik Tiina Hallimäe (pildil paremal) ja arendusspetsialist Marje Randver.Vabaduse platsile pannakse välja politsei- ja piirivalve, päästeameti, pommigrupi tehnika ning Punase Risti, raudteeohutuse ja maanteeameti telgid ning viiakse läbi erinevaid demonstratsioone. Pommigrupi demonstratsiooni ajal võib näha pommiplahvatust ja päästeameti demonstratsiooni käigus süüdatakse näitlikult üks auto. Samal platsil räägitakse elektriauto ohutusest ning Võrumaa Autokool ja maanteeamet õpetavad turvavarustuse kasutamist autos ning mootorrattal. Politsei näitab ka märulipolitsei ja koerte tegutsemist. Vabaduse väljakule on üles seatud lisaks liiklusõppestendid, näiteks pöörlev auto ja turvavööstend, millega saavad soovijad tunnetada erinevaid liiklussituatsioone. Kohapeal on võimalik proovida alko- ja narkoprille, mille abil on võimalik tunnetada oma teovõimet eri olukordades. Punase Risti telgis õpetatakse andma esmaabi kannatanule ning maanteeameti telgis viiakse läbi liiklusteadmiste alane „Kuldvillaku” mäng. Tublimad saavad seal jäädvustada oma pere ohutussõnumi kas märgile, külmkapimagnetile või võtmehoidjale.

Kesklinna parki pannakse samuti telgid üles. Neist suurim on filmitelk, mis on suurusega viis korda 15 meetrit ja kus näidatakse täiskasvanutele suunatud liiklusteemalisi filme. Maantee- ja päästeameti telkide juures on Nublu kohtumispaik, kus lapsed saavad vaadata Jänku-Jussi ja Nublu multifilme, võtta võistlustest osa jms. Lisaks on Kesklinna parki üles seatud Trafficprofi bagirada.

Pargi kõrval Lembitu tänaval on väljas Automaailma esindus, kus toimub autode tagurpidi vigursõit ja õpetatakse kasutama autode turvavarustust. Need, kes soovivad vigursõidust osa võtta, peavad Automaailma kodulehel eelnevalt registreerima.

Päev saab korraldajate kinnitusel olema täis põnevaid tegevusi ja kasulikke teadmisi kogu perele, kõik ikka selleks, et muuta meie elu ja tegutsemist liikluses ohutumaks. Messi toimumisaeg on kella 11–15.

20 PÄEVA ENIMLOETUD