Menu

.      

Rõuges kaevasid kolleegid välja varingu alla jäänud töömehe

Kraav Rõuges Uuel tänaval, kus töömees jäi varingu alla. Foto: Võrumaa TeatajaPÄÄSEMINE • Rõuge alevikus jäi neljapäeva hommikul kella 9.50 ajal kraavi varingu alla 26aastane töömees, kelle päästsid töökaaslased ja üks kõrvalmaja elanik.

Neljapäeva hommikul paigaldasid ASi Põlva Maaparandus töömehed Rõuges Uue tänava kortermajade juures veetrassi, kui paari meetri kõrgune kaevik varises kokku ja üks töömees jäi sisse lõksu. Mees oli täiesti liiva ja savi alla mattunud, aga õnneks haarasid tema töökaaslased, veoautojuhid ja üks naabermaja elanik labidad ning kaevasid varingu alla jäänud mehe ruttu välja. Tänu sellele jäi mees ellu.

Kohale saabusid päästjad ja kiirabi ning kiirabi viis kannatanu erakorralise meditsiini osakonda.

Noormees pääses ilma suuremate vigastusteta. Kuna varing lõi töötajal kiivri peast, siis vigastas väljakaevajate labidas tema pead.

Kohal käis ka tööinspektsiooni esindaja, rääkisid eile kohapeal viibinud töömehed. Tegemist oli tööohutuse nõuete rikkumisega.

Selliste varingute tõttu toimunud tööõnnetused lõppevad enamasti töötaja surmaga. Viimase viie aasta jooksul on igal aastal kaevandi varingu tõttu hukkunud üks inimene.

20 PÄEVA ENIMLOETUD