Menu

.      

Võru esimene waldorflasteaed on avatud ja mänguks-tööks valmis

Hetk hommikuringist, kus kõik on kogunenud lauluks ja sõrmemängudeks ümber vaibakese. Kuna rühmas toimub veel vilgas sisseseadmise töö, on kasvatajate ja lastega kampa löönud ka nende vanemad.   Foto: KADRI NAGELUUS LASTEAED • Septembri teist esmaspäeva võib lugeda päevaks, mil alustas tööd esimene waldorflasteaed Võrumaal. Täpsema asukohaga Parksepas tegutseb nime Terve Pere Aed all rühmake, mida võib öelda, et juhivad lapsevanemad koos kasvatajatega. Viimati oli waldorflasteaiast juttu maikuus ja alates sellest ajast on lasteaia ruumides tegutsenud paljud hoolsad käed, et see mängukõlblikuks muuta.


Külastasime lasteaeda teisipäeval, kui käis vilgas töö, et paika panna viimased mööblitükid ja mänguasjad. Ruumi sisenedes oleks keegi kui „stopp”-nupule vajutanud ja aeg teise tähenduse saanud. Kõik tegid hoolega oma tööd: lapsed sättisid mängeldes oma asju, lapsevanemad ja kasvatajad andsid ruumile viimast lihvi aknaid pestes, kardinaid õmmeldes ning muude toimetustega tegeledes. Samas oli kõigil nagu meeletult palju aega, õigemini öeldes: ruumis valitses harmoonia ja rahu, rahulikkus.


Uurisime, kuidas Perel läheb. Selle seltskonna kohta võib rahumeeli „pere” öelda ja nimeliselt ei saa kedagi välja tuua, sest kõike on tehtud üheskoos ning koos Perega.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD