Menu

.      

Valimised muudavad saadiku meelt

Eile oli Võru linnavolikogu istungil märgata huvitavaid muutusi saadikute käitumises, kus need, kes seni olid hääletanud võimuliidu otsuste poolt, olid nüüd vastu. Näiteks läks asi koguni niikaugele, et volikogu aseesimees Tõnu Anton nõudis lausa nimelist hääletust linna võrkpalliväljakute tasuta kasutada andmiseks linna võrkpalliklubile. Anton oli linnavalitsuse koostatud otsuse eelnõu vastu, temaga ühes paadis oli näiteks volikogu liige Henni Nassar, kes muidu oli selliseid otsuseid toetanud. Küll aga toetas võimuliidu ettepanekut volikogu liige Hasso Ploomipuu, kes seni oli hääletanud võimuliidu ettepanekute vastu või olnud nende suhtes kriitiline. Mis on selliste muutuste taga? Aga loomulikult valimiskampaania. Mille muuga seletada asjaolu, et nimelist hääletust ei nõutud otsuste puhul, millega linn võttis sadadesse tuhandetesse eurodesse ulatuvaid kohustusi seoses näiteks uue silla ehitusega või loobus ennetähtaegselt linnaelanikele kasulikust prügiveolepingust?


Mida siis teha linna spordirajatistega? Kas jätta nad spordikeskuse valitseda või anda klubidele pikaks ajaks tasuta kasutada? Nagu rääkis volikogu istungil endine Võru abilinnapea ja praegune volikogu liige Aavo Hummal, võiks spordikeskus väljakuid edasi majandada, sest need on rajatud suunitlusega, et seal saaks mängida võrk- ja korvpalli ning tennist. „Seal oli unikaalne puitpõrandaga korvpalliväljak, kus oli treeneriks Tiit Soku isa August Sokk,” ütles Hummal, „seda ala võiks kasutada mitmekülgsemalt.”


Volikogu liige Hasso Ploomipuu oli teist meelt, märkides, et kui Võrumaalt lahkub 1,4 inimest päevas (see teeb ligi 500 inimest aastas) ja oleks võimalik anda neile tükike maad, mis neid kinni hoiab, siis ta annaks küll selle tüki.


Linnavalitsuse juristi Esko Hillepi seletuse kohaselt reeglitega vastuolu ei ole. Linnal on olnud vara kolmandale sektorile üleandmisega samalaadne positiivne kogemus Võru noortekeskusega, orelikeskusega, Sihtasutusega Võru Kannel ja pensionäride päevakeskusega.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD