Menu

.      

Haanja volikogu langetas üüri hinda – elanike esindaja pole rahul

Neljapäeval Ruusmäe sotsiaalmajas peetud Haanja vallavolikogu istungil arenes sõnavahetus vallavanem Juri Gotmansi (pildil vasakul laua otsas) ja maja elaniku Lembit Truija (paremal ülal) vahel. Foto: Võrumaa TeatajaELAMISKULUD • Haanja vallavolikogu kogunes neljapäeval taas Ruusmäel, et lahendada sealse sotsiaalmaja elanike küttekulude mure, ent pakutud lahendus üürihinna langetamise osas elanike esindajat ei rahuldanud.


Praegu on Ruusmäel Mäe tee 2 asuvas sotsiaalmajas korteri aastane hooldustasu koos küttega euro ja 37 eurosenti ruutmeetri eest, mida tuleb tasuda aastaringselt. See tähendab ühe korteri peale 65 euro suurust üüri aasta ringi. Vallavanem Juri Gotmans tegi volikogule ettepaneku langetada seda tasu kuue protsendi ehk kümne eurosendi võrra, euro ja 27 eurosendi peale ruutmeetri eest. Tema väitel on see viimane piir, sest kokkuhoiuks rohkem võimalusi pole.


Sotsiaalmaja elanik Lembit Truija, kes on võidelnud juba mitu aastat praeguse kütteõli asemel odavama kütteliigi kasutamise eest, polnud aga sellise lahendusega rahul, sest see ei lahenda tema väitel midagi. „See ei stimuleeri midagi tegema, odavat kütet otsima,” ütles Truija.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD