Menu

.      

Arvuti ja televiisor lapsehoidjateks ei sobi

FOTO: Aigar NagelVESTLUSRING • Arvuti ja televiisor kujutavad endast lapsehoidjana suurt ohtu, rääkisid Võrus Õnnehaldja mängukeskuses neljapäeval toimunud vestlusringi käigus Võrumaa õppenõustamiskeskuse esindajad.

Vestlusring kandis pealkirja „Laps ja meedia” ning käsitles meedia kaudu tulevaid ohtusid. Õnnehaldja Mängumaa perenaine Lea Simmul oli kutsunud vestlusringi juhatama Võrumaa õppenõustamiskeskuse psühholoogi Tea Ausini ja sotsiaalpedagoogi Iiris Tageni.

Tagen ütles vestlusringi sisse juhatades, et laps on varajases eas kõige rohkem mõjutatav ja võib võtta televiisorist nähtavaid ebareaalseid olukordi tõe pähe. „Laps võib hakata elama fantaasiamaailmades,” rääkis Tagen.

Tagen küsis vestlusringis osalejatelt, kas neil on kodus olles telekas lahti ja mis sealt tuleb. Vastuseks tuli, et on küll ja sealt vaadatakse põhiliselt igasuguseid multikaid.

Psühholoog Tea Ausin ütles selle peale, et tänapäeval ei pea enam jälgima, millal multifilmid algavad, sest neid saab vaadata DVD pealt või Youtube’ist.

„Ohtlik on see, kui teda saab palju, kui ta muutub kodu tapeediks,” ütles Ausin telekavaatamise ohtude kohta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD