Menu

.      

Ettevõtjad rahulolematud uue liikluskorraga

Bussipeatuste nihutamine Võru linnas tõi kaasa olukorra, kus autod ei saa Vabaduse tänava ääres parkida ja buss ei mahu ilusasti peatusesse ära, nii et inimesed peavad bussile saamiseks tegema pika hüppe. Lisaks puuduvad peatuses ootepaviljon ja prügikast.    Foto: Võrumaa TeatajaSUUR SEGADUS • Võru linnas Vabaduse tänava ääres asuvate ettevõtete juhid on rahulolematud uue liikluskorraga, mis kaotas parkimiskohad tänava ääres ega võimalda autot peatada isegi kauba laadimiseks. Eriti hullult puudutas asi näiteks Vabaduse tänaval Konsumiga samas majas asuvat Maarika Lilleseadete äri, kuhu uue liikluskorra järgi ei pääsegi enam juurde. Nii võib äri päris seisma jääda. Lilleäri juht Maarika Paap kirjutas nädala algul linnavalitsusele kurja kirja, milles palub tänavaäärsete parkimiskohtade vähemalt osalist taastamist.

„Kas linnavalitsusel on plaan väikefirmad-ärid Võru linna keskusest välja süüa?” küsib Paap kirjas, millele on alla kirjutanud veel 12 ettevõtjat, nende seas Muffini kohviku juhataja Maarika Müürsepp, Jüri tänava apteegi juhataja Piret Stokkeby, kasutatud riiete poe juhataja Kaili Talisaar, raamatupoe Lexika juhataja Juta Kuklase, Leoki kalapoe juht Arvo Leok, Võru Tarbijate Ühistu juhataja Tarmo Lauring ja Club Capitali juht Anti Nassar.

„Väikeettevõtjana on mind pandud väga raskesse olukorda,” kirjutab Paap, „olen oma lilleäriga tegelenud selles kohas 13 aastat ja minu juures on tööd saanud paljud töötajad. Hetkeolukorras on hirm eelkõige tuleviku ees, sest praegune liikluskorraldus halvab äritegevust.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD