Menu

.      

Costa Concordia ülestõstmise enneolematu protsess

Lõpuks jälle püsti! Foto: INTERNETREPORTAAŽ • Kuna 16. septembri varahommikul on Giglio saarel tugev äike, algab laeva ülestõstmine hommikul kella 6 asemel hoopis kell 9.06. RaiNews24 katkematu otseülekanne naelutab mind terveks päevaks televiisori ette, et fikseerida selle ajaloolise sündmuse puhul eetrisse jõudvad intervjuud, tehnilised andmed, vraki rotatsiooni kraadid ja sentimeetrid. Kohe teleülekannete algul avaldub itaallaste imetlusväärne iseloomujoon – võime iseenda üle nalja heita. Heidetakse õhku väide, et operatsiooni õnnestumine suudab taastada maailma üldsuse usu itaallaste intelligentsi, mis vahepeal on suure kahtluse alla sattunud.


Vahetult eelmistel päevadel enne operatsiooni on paigaldatud hulgaliselt kaameraid nii laeva sisemusse, merevette, sadamakaile kui ka muulidele. Välja on „müüdud” ka õhuruum laeva kohal, sest tegevust filmitakse ka helikopteritelt.

16. septembril lihtsurelikud saarele enam ei pääse, sest saarel tohivad ringi liikuda vaid umbes 400 akrediteeritud ajakirjanikku, saare elanikud ja spetsialistid, kes on seotud ülestõstmise tehnilise teostamisega. Viimastel andmetel on spetsialistide arv tõusnud 500ni ja tööde juhtimiseks on moodustatud 11 insenerist koosnev staap. Töödega loodetakse lõpule jõuda 12 tunni jooksul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD