Menu

.      

Ettevõtluskonverents kompas Võrumaa võimalusi

Võrumaa ettevõtluskonverentsile oli kogunenud Võrumaa ärieliit. Esiplaanil (paremal) konverentsi juhatanud ajakirjanik Märt Treier.    Foto: Võrumaa TeatajaKONVERENTS • Teisipäeval Võru Kandles toimunud esinduslik Võrumaa ettevõtluskonverents kompas maakonna ettevõtluse võimalusi alates maast ja metsast kuni tuleviku tehnoloogiate keskuseni.

Võrustki tulevad ideed

Konverentsi üks võtmeettekandjatest oli interaktiivse baarileti tehnoloogia looja Raul Sõmer. Sõmer rääkis sellest, kuidas tema Meegomäe garaažist alguse saanud ettevõte on läbi Tartu, Tallinna, Londoni ja Silicon Valley jõudnud ringiga tagasi Võrumaale, kus sealsamas Meegomäel on endises lahingukooli hoones loomisel tuleviku tehnoloogiate keskus. Seal peaks alustama tootmistegevusega SLI Technology Group. Lisaks on plaan avada Võrus IT kolledži filiaal.

Raul Sõmer on oma ettevõtmisega suutnud tõestada, et ka Võru võib olla see koht, kust tulevad ideed. Varem oli üldine arvamus, et Võrust ideid ei tule. Sõmer avaldas lootust, et kui Võrru selline tehnoloogiakeskus luua, hakkavad noored siia tagasi tulema. Ta lubas ise luua ligi 20 töökohta seoses interaktiivsete laudade tootmisega.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD