Menu

.      

Võru kalapoes nüüd lai valik Võrtsjärve kala ja värske räim

Ülevaade Võru kalapoe valikust käesoleva nädala algul.        Foto: Võrumaa TeatajaKALAVALIK • Võru kalapoodi on tulnud müügile laias valikus Võrtsjärvest püütud kala ja lisaks on saadaval Läänemerest püütud värske räim.

Kalapoe juhataja Peeter Komissarov ütles, et Võrtsjärve kaladest oli nädala algul müügil haug, latikas, linask, luts, koger, ahven, särg ja koha. „Praegune aeg on kalavaliku suhtes kõige parem,” lisas ta, „kuni jää tekkimiseni toimub püük mõrdadega ja tänu sellele saab erinevaid kalaliike.”

Jää tulekuga ei saa enam paadiga järvele ja kuni jää veel inimest ei kanna, tekib kala sortimendis suur auk, mil saadaval on ainult kalakasvatuse kala.

Võrtsjärve latika kohta ütles Komissarov, et vastupidiselt levinud arvamusele leidub Võrtsjärves ka suuremat, Peipsi latikat. Kalakasvatuse kaladest on karpkala poodi oodata järgmisel nädalal. Lisaks on oodata marineerimiseks parajaid linaskeid. Marineeritud linask maitseb sama hästi kui angerjas.

Värske räim tuleb Eesti poodidesse praegu Lätist, sest Eesti suured püüdjad kohaliku turuga ei tegele. Lõviosa Eesti laevade püütud räimest läheb otse välismaale ja Eesti tarbija seda ei näe – sellest tuleb olukord, kus Eesti laevad püüavad palju räime, aga poodides pole räime saada.

Sarnaselt teiste Kreutzwaldi tänava äärsete äridega põeb kalapood praegu remondist tulenevat mõõnaperioodi. Lisaks mõjutab kalapoodi Tartu tänava kahesuunaliseks muutmine, mis kaotas poe juurest parkimiskohad.

Lisaks kalale on kalapoes müügil punutud korvid, nii et kui kala parasjagu ei ole, siis saab nautida korvinäitust. Kalapoodi tasub enne ostma tulekut helistada telefonil 782 3528.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD