Menu

.      

Viimane loosiõnn naeratas Laine Piirimägile, kes võitis Midea külmiku

  • Kirjutas Kadri Nagel

Laine koduaia õiteilus. Fotod: AIGAR NAGELLOOSIMINE ❯ Paar eelmist kuud oleme igal nädalal meie digi- ja paberlehe poolaasta-, aasta- ning püsikorraldusega tellijate vahel loosinud välja „tarku” termomeetreid, mis peale õhusooja näitavad ka kuupäeva, kellaaega ja palju muudki.

Nagu alguses juba lubatud sai, siis juuli alguses läks viimaseks kirsikeseks koogil loosi külmik Midea. Kogu meie auhinnafondi eest peab tänama Võru Polarit või siis uuema ja uhkema nimega Euronicsit, kes kõik termomeetrid ja külmiku lahkelt loosirattasse annetas.

Kampaania raames sobis tingimustega ja mahtus loosimisse 2586 tellijat, kelle nimed arvutisse sai toksitud. Loosida aitas Polari esindaja Vello ning õnnelikuks võitjaks sai Laine Piirimägi, kes elab Võru linnas Kreutzwaldi tänaval. Täpsemalt saab loosimist vaadata meie videost, mille leiab kodulehelt.

Enne auhinna üleviimist põikame läbi Polarist, et pisut külmikute kohta uurida. Miks näiteks just suvel nende riistapuude ostmine suureneb? Ilmneb, et umbes seitsme–kaheksa-aastasel kapil kipub kompressor kuluma ning ilma soojenendes hakkab külmik sulama, sest ei suuda nii palju külma juurde toota. Põhimõtteliselt on võimalik ka vana külmik korda teha, aga see oleneb sellest, palju kompressor kulunud on. Kui vanemat tüüpi külmikutel kasutati täitmiseks freooni, siis uuemad täidetakse loodustsäästvama maagaasiga R600, mille jaoks peab kompressor rohkem tööd tegema ja kipub ka kiiremini väsima.

Auhinna loosimine. Võitja loosis välja Polari esindaja Vello Vijard. Pildil koos Võrumaa Teataja kuulutuste vastuvõtja Helin Leisi ja peatoimetaja Kalev Annomiga (paremal). FOTO: Aigar NagelKülmikut transportides peab silmas pidama selle asendit. Külili transportides tuleks sihtkohta jõudes lasta külmikul kindlasti enne töölepanekut püstiasendis vähemalt 12 tundi seista. „Palju ütlevad, et ooh, ei juhtunud midagi, panin kohe pärast toomist käima ja läks ilusti tööle. Viga võib avalikuks tulla alles aasta pärast, kui järsku märkad, et külmik enam ei hoia jahedust,” räägib Polari juhataja Vello Vijard.

Polaris käidud ja kõik tarkused kaasa kogutud asume teele Laine poole, kes elab Kreutzwaldi tänaval. Kohale jõudes saan ainult öelda, et kõik, kellele oleme auhindasid üle andmas käinud, elavad kaunites ja hästi hoolitsetud kohtades. Lainegi aed on värvikirev ning hästi hooldatud. Prouaga lähemalt tutvust tehes selgub, et lemmiklilledeks on liiliad ja aia eest kannab ta hoolt täitsa üksi. Kasvuhoones ilutseb võimas viinamari, mis sel aastal kobaraid eriti täis on. Lahkesti pakub Laine meile ka salatilehte, mida kasvumajas hulgaliselt leidub.

Meie võitja on Võrumaa Teataja tellija juba ammustest aegadest peale, nii et päris seda esimest lehenumbrit enam ei mäletatagi. Veel käib lugemishimulise naise koju Maaleht ja kõik need sirvitakse ning loetakse otsast lõpuni läbi. Lainel on tütar, kes auhinna üleandmise päeval ka emal külas juhtus olema. Tütar Ruti Murusalu osaleb filmi „Eesti Vabariik 100” tegemises. Linateos peaks valmis saama vabariigi sajandaks aastapäevaks, 24. veebruariks 2018. aastal. „Praegu just lõpetasime võtted drooniga,” rääkis Ruti.

Laine elu üle ei kurda, kõik on hästi – aias jõuab nokitseda ja endaga saab veel väga hästi hakkama. „Talvel on ainult seda lumerookimist hirmus palju, kogu tänav tuleb ka ju puhtaks teha,” seletab naine. Tõesti, Laine elab tänava nurgapealses majas ja nii on tal rookimispinda rohkem kui tavaliselt. Lainele meeldivad lisaks liiliatele veel sinililled, mis tal maja ääres kasvavad. Õiteilu on kenasti ka tänavale ja kõigile möödujatele paista ning päris mitmel korral on sinised õied mõne mööduja poolt pihta pandud.

Saidki selleks korraks auhinnad loositud. Eks näha ole, millal ja millega oma lugejaid jälle üllatama hakkame. Seniks aga suured tänud veel kord Võru Polarile, kes termomeetrite ja külmiku loosimise võimalikuks tegi.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD