Menu

.      

Riigikogu arutab haigushüvitise jätkamist teisest haiguspäevast

  • Kirjutas BNS

Riigikogu arutab haigushüvitise jätkamist teisest haiguspäevast

Riigikogu arutab ja võtab kolmapäevasel erakorralisel istungil tõenäoliselt vastu Keskerakonna algatatud haiguspäevade hüvitamise eelnõu, mille järgi jätkub haigushüvitise maksmise alates teisest haiguspäevast.

Riigikogu liige Tõnis Mölder selgitas, et Keskerakonna esitatud eelnõu, mille järgi jätkub haigushüvitise maksmine alates teisest päevast, jõudis enne riigikogu sügisistungjärgu lõppu läbida esimese lugemise ning koalitsiooni toel on võimalik läbida ka teine ja kolmas lugemine.

“Meie soov on olnud, et ettevõtjatel ja töötajatel oleks kindlus järgmisel aastal olemas, mis haigushüvitisega saama hakkab. Leiame, et riik peab tegema kõik endast oleneva, et nakkushaigust põdev inimene saab püsida kodus ja end terveks ravida,” ütles Mölder, kelle sõnul muretsevad paljud haigestudes sissetuleku vähenemise ja toimetuleku pärast ega ole valmis koju jääma.

Eelnõuga tehtavad muudatused aitavad piirata nakkus- ja viirushaiguste levikut, võimaldades inimestel haiguse korral sissetulekut kaotamata kodus olla ning end ravida. Kuigi Keskerakonna soov on Mölderi sõnul, et haiguspäevade ajutine kord muutuks tähtajatuks, võetakse tõenäoliselt vastu otsus pikendada hüvitamise korda veel kuue kuu võrra. „.Pikaajaline lahendus, mis muudaks tänase süsteemi alatiseks jääb uue Riigikogu koosseisu otsustada. Keskerakond toetab, et haiguspäevade ajutine kord muutuks tähtajatuks. See on nii tööandjale kui ka töötajale majanduslikult toetavam ning annab kõigile tööturu osapooltele pikemaaegse selguse,“ rääkis Mölder.

Riigikogu esimees Jüri Ratas kutsus Keskerakonna fraktsiooni ettepanekul tänaseks kokku riigikogu erakorralise istungi, et menetleda lõpuni eelnõu, mille kohaselt jätkuks uuel aastal haiguspäevade hüvitamine alates teisest haiguspäevast. Ühtlasi arutatakse tänastel erakorralistel istungitel peretoetuse eelnõu. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD