Menu

.      

Jüri Ratas astus Keskerakonnast välja ja liitub Isamaaga

  • Kirjutas BNS

Jüri Ratas astus Keskerakonnast välja ja liitub Isamaaga FOTO: Aigar Nagel

Keskerakonna juhatuse liige ning riigikogu aseesimees Jüri Ratas teatas esmaspäeval toimuval pressikonverentsil, et ta astus Keskerakonnast välja ning liitub Isamaaga.

Isamaa esimees Urmas Reinsalu avaldas heameelt Jüri Ratase Isamaaga liitumise üle, märkides, et Ratas aitab kindlasti pakkuda alternatiivi praegusele valitsusele. 

Reinsalu sõnul on Ratase käik väga hea uudis nii poliitiliselt kui ka inimlikult. "Praegu on hetk, kus tuleb ühiselt edasi minna, et lahendada neid probleeme, mis Eesti ees seisavad," ütles Reinsalu, lisades, et praegune valitsus ei vii Eestit edasi.

Ratase sõnul on Reformierakonna juhitava valitsuse praeguse poliitika tulemus inimeste kasvav ebakindlus ja majanduslangus. "Praegusele valitsusele on vaja tugevat vastujõudu ja selle vastutuse peab võtma Isamaa," ütles Reinsalu. 

Tema sõnul teeb Ratas Isamaa tugevamaks ning seeläbi on võimalik ka pakkuda tugevat alternatiivi praegusele valitsusele.

Reinsalu sõnul on Ratasel Eesti poliitikas eriline kaal läbi tema kogemuse, väärikuse ja autoriteedi. "Ma usaldab Ratast kui inimest, me oleme teinud koos väga head poliitikat ja ühiseid asju," ütles Reinsalu. 

Ta lisas, et näeks hea meelega Jüri Ratast ka Isamaa europarlamendi saadikute valimisnimekirjas.

20 PÄEVA ENIMLOETUD