Menu

.      

Kaja Kallase sõnul oli neil europarlamenti ühe koha saamine aimatav

  • Kirjutas BNS

Kaja Kallase sõnul oli neil europarlamenti ühe koha saamine aimatav

Peaminister Kaja Kallase sõnul polnud Reformierakonna tulemus europarlamendi valimistel pettumus, sest ühe koha saamine oli juba aimatav.

"Ma juba oktoobris arvasin, et me saame ühe koha sellel lihtsal põhjusel, et me peame kandma valitsusvastutust äärmiselt keerulisel ajal ning me teeme otsuseid, mis on Eesti jaoks õiged, vajalikud, aga ebapopulaarsed," ütles Kallas usutluses Postimehele. 

Tema sõnul olid Reformierakonna kandidaadid olid väga tublid ja toetavad meeskonnad olid äärmiselt tublid. "Me tegime oma parima, see kampaania oli erakordses vastutuules. Andsime endast parima, aga see napilt-napilt ei olnud teiseks mandaadiks piisav," ütkles Kallas. 

Tema sõnul on paremradikaalide edu Euroopas väga murettekitav, sest nii paremäärmus kui ka vasakäärmus saab hoogu juurde ja neid äärmusi ühendab see, et nad ei ole kunagi kellegi poolt, vaid nad on alati millegi vastu. 

Küsimusele Kallase enda Euroopasse siirdumise kohta vastas peaminister, et seda küsimust küsitakse pidevalt, kuid poliitikas võib kõik hetkega muutuda ja seda ei tea. "Nii kaua, kuni olen Eesti Vabariigi peaminister, ma seda vastutust ka kannan," lisas Kallas. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD