Menu

.      

85 protsenti töötajatest teeb tööajast isiklikke toimetusi

  • Kirjutas BNS

Tööportaali CV.ee tööturu kiiruuringust selgub, et 85 protsenti vastanud töötajatest on teinud tööajal isiklikke toimetusi, kulutades selleks üks kuni kaks tundi päevas. 

Peamine põhjus töö ajal isiklike tegevuste tegemisel on vajadus käia arsti juures või lahendada muid tervisega seotud probleeme, nii vastas lausa 85 protsenti töötajatest. Lisaks sellele tõi 75 protsenti vastanutest välja kiireloomuliste isiklike asjade lahendamise ning 38 protsenti mainis põhjusena tööpäeva lühendamist, kui tööülesanded on täidetud või ei ole piisavalt tööd. 

Ligi 65 protsenti vastanud töötajatest märkis, et isiklike toimetuste tegemine töö ajast on nende ettevõttes kokku lepitud ja tavapärane praktika. Kõige enam tegelevad töö ajal isiklike asjadega tootmissektori töötajad.

"Uuringu tulemused ei ole sugugi üllatavad, võttes arvesse paljude ettevõtete üleminekut hübriidtöömudelitele,” sõnas CV.ee värbamisekspert Andra Rand. “See näitab selgelt, et töötajad vajavad rohkem paindlikkust tasakaalustamaks töö- ja eraeluga seotud kohustusi.”

Uuringu viis läbi Alma Career Estonia OÜ (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.   

20 PÄEVA ENIMLOETUD