Uus valitsuskoalitsioon toob aktsiisitõusu ja rohkem üürikortereid

Uus valitsuskoalitsioon toob aktsiisitõusu ja rohkem üürikortereid

Uus valitsuskoalitsioon on seadnud eesmärgiks tõsta aktsiise ja tekitada rohkem juurde üürikortereid.

Peaministrikandidaadi Kristen Michali sõnul lükkub maksuküüru kaotamine aasta võrra edasi, muidu ei ole võimalik mahtuda eelarve sisse. "Tõstame aktsiisi alkoholil, tubakal ja bensiinil. Lisaks tuleb erastada ettevõtted, mida ei vajata ning müüa vara," ütles Michal. "Suur hulk inimesi erinevates asutustes peavad kokku tõmbama oma kulusid. Peame paluma avalikkuse mõistmist, kui mõni vajalik asi jääb tegemata."

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi Lauri Läänemetsa sõnul proovib valitsuskoalitsioon leida lahendusi, et juurde saada üürikortereid. „Mida rohkem on üürikortereid, seda väiksem on üürihindade kasv. Teeme riiklikke garantiisid paremaks, et inimesed saaksid paremini laenu kätte. Töökohad sõltuvad sellest, kuidas Eesti majanduses läheb,” ütles Läänemets. „Suurinvesteeringud püüame suunata maapiirkondadesse, inimene peab suutma oma palgaga normaalselt igal pool ära elada,” toonitas Läänemets.

Ta kinnitas, et riik pensione vähendama ei lähe ja külmutama ei hakka ja indekseerimist ümber tegema ei hakka. Läänemetsa sõnul on prioriteedid õpetajad, kaitseväelased ja siseturvlisuse tagajad.


 


 

LOE VEEL