Menu

.      

Millises poes tasub pissil käia?

Rimi WC on puhas ja esteetiline. Foto: IRJA TÄHISMAAKONTROLLREID • Võrumaa Teataja alustab Võru linna 230. juubelile pühendatud suvesarja, kus võtab vaatluse alla linnarahvale olulised kohad, tuues välja nende puudused ja plussid. Esimesena kontrollisime linna suuremate kaupluste WCsid, et selgitada välja, kus on kõige paremad ihuhädade rahuldamise tingimused. Poereidi päevaks sattus jaanilaupäev, 23. juuni, mil vihma kallas kui oavarrest.

Rimi

Kõigepealt põikasime sisse Võru Rimisse. Seal on olemas nii naiste- kui ka meestetualett, kuid oh-oh-oo – meeste WC-l on kiri „Ajutiselt suletud”. Ja ei mingit infot selle kohta, kui kaua!? Kuidas mehed siis pissile saavad? Üks punkt läheb selle pärast kohe maha.

Kagukeskuse kabiinis on paber olemas ja laste mähkimislaud on olemas.Naistetualetti sisse astudes läheb aga kohe tuju heaks. Ei mingit vastikut WC-lõhna, kõik on puhas ja esteetiline. Selline mulje, nagu koristaja oleks viis minutit tagasi lahkunud. Pott on korralik ega värise, ka vett saab kenasti peale lasta, kuid siis, kui rahulolev WC-kasutaja tahab end kuivatada, tabab teda väga ebameeldiv üllatus: paberit ei ole – mitte mingisugust. Isegi kätekuivatuspaberit ei ole. Poti kõrval põrandal on hari, kuid seda ju enda küürimiseks ei kasuta. Kui endal salvrätte kaasas ei oleks, oleks olukord nadi. Punkt maha.

Kraanikauss on WCs olemas ja vesi jookseb, kuid ei ole seepi (seebituub on, aga seal sees ei ole seepi) ja, nagu öeldud, puudub kätekuivatuspaber. Seebi puudumise eest jälle punkt maha.

Ei tea, kas Rimis oli jaanieelsetel päevadel väga palju WCkülastajaid või oli tegu hooletusega, kuid parandamist on sealses tualetikultuuris kõvasti vaja teha.

Maksimarket

EDETABEL

Kagukeskus, Võrumaa
toidukeskus: 4 punkti
Maksimarket: 3,5 punkti
Maxima: 2,5 punkti
Rimi: 2 punkti
Selver: 0 punkti

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD