Menu

.      

VIDEO Ohutuspäev täitis Kagukeskuse parkla vilkuritega

  • Kirjutas Kadri Nagel

FOTO: Aigar Nagel

Laupäeval toimus Kagukeskuse parklas ja keskuse aatriumis kogupereüritus „Ohutuspäev 112”. Päeva alustas läbi linna kulgev alarmsõidukite paraad, kust võtsid osa nii politsei-, tuletõrje- kui ka kiirabiautod. PILDIGALERII

Ürituse eesmärgiks oli juhtida kõigi tähelepanu ohutusele. Kõik me saame teatud reegleid ja pisikesi tõdesid jälgides muuta nii enda kui ka lähedaste elu ohutumaks. Terve päev sai telkides tutvuda päästjate igapäevatööga; proovida kätt tulekustutiga kustutamises; uurida, kust saab teada, kui pikk on suitsuanduri tööiga; desinfi tseerida käsi ja vaadata spetsiaalse lambi all, kas käed said ikka korralikult puhtaks; proovida ise järele, kui tugevat füüsilist vormi nõuab elustamine; keerutada korstnapühkija õnnenööpi; saada teada, kui pikk on auto pidurdamisteekond; vaadata, milliseid ohtlikke lõhkekehasid on olemas ja palju muudki.

Keskpäeval demonstreeris politseikoer mannekeeni rünnates oma jõudu. Laste päevanaelaks võib lugeda kommisadu, mis toimus kuuldavasti Eestis esimest korda. Nimelt visati pakkide viisi komme alla tuletõrje redelauto korvist. Tõsi, arvestades kommide kukkumise kiirust, kõige kõrgemale ehk 42 meetri kõrgusele korvi siiski ohutuse mõttes ei tõstetud. Peale selle sai sõita rongiga ning hüpata batuudil. Vahepalaks võis Selveri telgist endale õhupalli kaasa haarata või jäätise ja suhkruvatiga maiustada. Päeva lõpetas ansambli Hunt kontsert.

Kagukeskuse esindaja Raigo Pildi sõnul jäädi üritusega väga rahule ja oldi rõõmsad, et üldse sellisel keerulisel ajal midagi korraldada õnnestus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD